2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A különbözõ vallásoktól eltekintve, szigorúan történelmi szempontból tulajdonképpen senki nem tudja biztosan, honnan ered a hétnapos hét, azzal viszont tisztában vagyunk, hogy nem túl hatékony, mégsem találtunk még ki használhatóbbat. Miért nem tudunk és akarunk megszabadulni a hétfõtõl vasárnapig tartó körforgástól?

2015-ben a péntekre vagy hétfõre esõ ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk. Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidõnket, javasolta a szakember.

Pihenõs évünk lesz?2015-01-01 13:20:26

Van egy – illetve egybõl hét – jó hírem a munka hõseinek. Ha élhetek az idõjósok kifejezésével, „elõreláthatóan” hosszú hétvégékkel teli évünk lesz 2015-ben. Sipeki Attila jegyzete.

Valószínûleg a legtöbb diák, tanár, sõt, sok szülõ is számolja már a napokat, mennyi van még hátra az õszi szünetig. De meddig is tart ez pontosan, és ha már itt tartunk: mikor jön a téli szünet?

Elõ a naptárral! Itt az ideje, hogy beírjuk, megjegyezzük, mikor jönnek a hosszú hétvégék, iskolai-és munkaszünetek 2014-ben. Érdemes minél hamarabb jelezni munkáltatónknak, mikor megyünk szabadságra.

Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenõnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Négynapos pihenõvel kezdhetjük jövõre az évet, hiszen elseje után 2-a péntek pihenõnap lesz. Ez derül ki többek között a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak a 2009. évi munkaszüneti napok körüli munkarendrõl szóló rendeletébõl.

« 1. oldal »