2018. április 23. Hétfő, Béla.
 

Az orvosok többsége szerint a betegek általában kedvesek, míg közel 22 százalék tartja őket mogorvának, követelőzőnek. Az orvosok szerint a betegek 4 százaléka általában vagy legtöbbször agresszíven viselkedik. Az is kiderült, a magánrendelésen jobb a páciensek hozzáállása, mint az állami intézményekben.

Elkeserítő az eredménye a lázmérőtesztnek. A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség szerint a tesztalanyokon ülő helyzetben 3-3 percig tesztelték a hőmérőket és mind más és más számot mutatott.

Nem attól leszünk egészségesebbek, mert több pénzt pumpálnak az egészségügybe. A szakemberek szerint paradigmaváltásra van szükség. Készüljön, mert a jövőben a háziorvosok nem azt fogják, mondani, hogy kérem a következő beteget, hanem azt, hogy kérem a következő egyént.

A Facebookon keringő tájékoztató szerint a klinika hozott papírra tudja kinyomtatni a betegek zárójelentéseit.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért működik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felméréséből.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentőszolgálat tavalyi évben - ismertette Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

A debreceni rendőrök hívták a mentőket ahhoz a helyi férfihoz, akinek olyan fájdalmai voltak az utcán, hogy lépni sem tudott.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetősége.

Hajdú-Bihar – A válság hatására egyre több a mentális beteg, ami miatt az öngyilkosságok száma is növekvő tendenciát mutat. Mi vezethet a depresszióhoz, majd esetenként ahhoz, hogy saját életét kioltsa az ember, illetve a környezetünk mi jelek alapján gondolhatja, hogy baj van.

Nagyméretű kórházfejlesztés, és tömbösítés várható Berettyóújfaluban 2011-ben.

Kétszeresére emelkedett a gyermekkori cukorbetegségben, elhízásban, asztmában, magas vérnyomásban szenvedő gyerekek száma, és több a szenvedélybeteg serdülő is.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!