2018. október 17. Szerda, Hedvig.
 

Az orvosok többsége szerint a betegek általában kedvesek, míg közel 22 százalék tartja õket mogorvának, követelõzõnek. Az orvosok szerint a betegek 4 százaléka általában vagy legtöbbször agresszíven viselkedik. Az is kiderült, a magánrendelésen jobb a páciensek hozzáállása, mint az állami intézményekben.

Elkeserítõ az eredménye a lázmérõtesztnek. A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség szerint a tesztalanyokon ülõ helyzetben 3-3 percig tesztelték a hõmérõket és mind más és más számot mutatott.

Nem attól leszünk egészségesebbek, mert több pénzt pumpálnak az egészségügybe. A szakemberek szerint paradigmaváltásra van szükség. Készüljön, mert a jövõben a háziorvosok nem azt fogják, mondani, hogy kérem a következõ beteget, hanem azt, hogy kérem a következõ egyént.

A Facebookon keringõ tájékoztató szerint a klinika hozott papírra tudja kinyomtatni a betegek zárójelentéseit.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért mûködik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felmérésébõl.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentõszolgálat tavalyi évben - ismertette Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

A debreceni rendõrök hívták a mentõket ahhoz a helyi férfihoz, akinek olyan fájdalmai voltak az utcán, hogy lépni sem tudott.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.

Hajdú-Bihar – A válság hatására egyre több a mentális beteg, ami miatt az öngyilkosságok száma is növekvõ tendenciát mutat. Mi vezethet a depresszióhoz, majd esetenként ahhoz, hogy saját életét kioltsa az ember, illetve a környezetünk mi jelek alapján gondolhatja, hogy baj van.

Nagyméretû kórházfejlesztés, és tömbösítés várható Berettyóújfaluban 2011-ben.

« 1. oldal »