2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Nagyjából 6-7 éves lehettem, amikor először játszottam a Half-Life-fal, és annyira ijesztő volt, hogy egy óra után abba is hagytam (ebből persze nagyjából 58 és fél perc a bevezető vonatozás volt). Az Alyx alcímű új rész megjelenése előtt újra nekiestem az ősklasszikusnak, hátha két évtizeddel később jobban bírom már - és így lett.

A koronavírus-járvány kezdete óta százszorosára nőtt az érdeklődés egy-egy betöltetlen kereskedelmi, szállítási vagy raktározási pozíció iránt; a jelentkezők többsége csak átmenetileg helyezkedne el ezekben a munkakörökben, például azért, mert eredeti foglalkoztatójuk leállásra kényszerült és nem tud bért fizetni - írta a Magyar Nemzet nyomán az MTI.

90269481 3649387908466735 4234577504607666176 oSzombaton életbe léptek az új bevásárlási szabályok, amelyek értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Ezeknek a lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb populációt a fiatalabbtól. A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon.

A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

A szombaton életbe lépett új bevásárlási szabályozásról több üzletláncot is megkérdeztünk, hogy megtudjuk, mik a tapasztalatok.

A Bazilika mellett található menő étterem, a Pasztell tulajdonosa, Hegyi Attila, aki egyébként cateringgel és partyszervízzel is foglalkozik, a koronavírus-járvány hírére gyorsan cselekedett, és tető alá hozott egy házhozszállítós, klasszikus napi menüs szolgáltatást.

Mindent megmozgat majd az Apple annak érdekében, hogy a Mac gépek processzorát a mostani Intelekről a sajátjára cserélje le, ezt írta elemzésében Ming-Chi Kuo, aki rendszeresen jó jóslatokkal áll elő a kaliforniai gyártó stratégiájával kapcsolatban.

Csütörtökön bejelentette az AMD, hogy még tavaly év végén ellopták a szellemi tulajdonát, arról viszont nem mondott sokat, hogy miről is van szó. Hamar kiderült, hogy a grafikus csipjeinek a forráskódja került ki a Github portálra. Persze azonnal leszedették azokat a digitális szerzőijogi törvényre, az amerikai DMCA-ra hivatkozva. A kódmegosztó szolgáltatásról egy "AMD-navi-GPU-HARDWARE-SOURCE" nevű projektet távolítottak el.

A járvány miatt ideiglenesen megváltozott az üzletek nyitvatartási ideje, és a Google is alkalmazkodott a szokatlan helyzethez: lehetővé teszik a tulajdonosoknak, hogy a Térképen figyelmeztetni tudják a vevőiket a módosult működésükről. Mégiscsak jobb, ha az emberek nem mászkálnak az utcán fölöslegesen, amikor a kormány is határozottan fellép ez ellen.

K  AP20200323206A klorokin, illetve a hidroxiklorokin hatóanyagokat hatalmas remények övezik világszerte. Magyarország megtiltotta a exportjukat, és a hazai készletekből akár kétmillió beteget is kezelni lehetne. Valóban vannak adatok, amelyek alátámaszthatják a hatékonyságát, ugyanakkor az bizonyítottnak még nem nevezhető. A WHO most indult, példátlan globális gyógyszerkísérletében a klorokin mellett még három hatóanyagot, illetve hatóanyag-kombinációt tesztelnek.

Egészségügyi szakértők azt javasolják, hogy a koronavírus-járvány idején kerüljük a szemünk és az arcunk érintését, ami nehezen megoldható azoknak, akiknél ez a kötelező reggeli és esti rutin része. A kontaktlencse nem fog magától a helyére ugrani.

Az Európai Űrügynökség (ESA) kötelékében dolgozó német asztronauták adtak tanácsokat a kis térben, másokkal együtt eltöltött hosszú idő átvészeléséhez egy csütörtöki élő internetes adásban, írja az MTI.

Screen Shot 2020-03-26 at 16.09.55.pngA Huawei P-szériája az, ami kifejezetten a fotós újításokra megy rá, és a divatra, vagyis nem feltétlenül üzleti felhasználásra készül, hanem azoknak, akik szeretnének egy jól kinéző telefont, amivel jó képeket lehet készíteni. A P40 széria készülékeit Párizsban mutatták volna be, ha nem szól közbe az új koronavírus - ezért Richard Yu vezérigazgató biztonságos magányban, élő videóközvetítésen beszélt az új készülékekről, amelynek olcsó középkategóriás verziója már járt nálunk.

Egy párizsi piac választéka 2019-ben.Az eddig véltnél régebb óta fogyaszt tengeri táplálékot az ember. A Göttingeni és a Barcelonai Egyetem kutatói szerint már a neandervölgyi ember is rendszeresen fogyasztott kagylókat, halakat és más tengeri állatokat, írja az MTI.

EZ EGY PÉLDÁTLAN GLOBÁLIS HÁBORÚ, AMELYBEN AZ EGÉSZ EMBERISÉG UGYANAZZAL AZ ELLENSÉGGEL NÉZ SZEMBE: AZ ÚJ KORONAVÍRUSSAL. A FRONTVONAL A KÓRHÁZ, AHOL A KATONÁINK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK.

Az új koronavírus-járvány kínai gócpontjában érvényes korlátozások meghosszabbítása késleltetheti a fertőzések második hullámát, figyelmeztetnek kutatók egy új tanulmányban. Mivel az óvintézkedések nagyrészt sikeresnek bizonyultak, és a járvány epicentruma immár Európában van, a kínai hatóságok megkezdték a két hónapja vesztegzár alá vont Vuhanban érvényes korlátozások enyhítését.

A koronavírus-járvánnyal egy időben a tévhitek és a hiedelmek is nagy sebességgel terjednek, a Magyar Tudományos Akadémia ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján összeállítást készített, melynek célja a hiedelmek cáfolata és néhány alapvető kérdés tisztázása.

A Royole mindenki másnál hamarabb bemutatta a hajlítható kijelzővel felszerelt mobilját, ám az sokkal inkább tűnt prototípusnak, mintsem piaci megjelenésre kész eszköznek.

Koronavírus tesztelést mutat be egy egészségügyi dolgozó Münchenben 2020. március 23-ánHiába fertőződtek meg 37 ezren az új koronavírussal Németországban, a halálos esetek számát még mindig aránylag alacsonyan tudják tartani – jelenleg 206-ról tudunk. Ez nagyjából 0,5 százalékos halálozási arányt jelen, ami sokkal alacsonyabb, mint hupeji 3,8, vagy a jelenlegi olasz 10 százalék.

idoA hétvégén egy hidegcsepp hatására a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amikből elszórtan záporok is kialakulhatnak - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Orbán Viktor közösségi oldalán megosztott TikTok videóval üzente meg az embereknek, hogy maradjanak otthon.

Március 29-én új időszámítás kezdődik:
NYÁRI.

A héten a koronavírus-törvényről szóló sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely azt mondta, hogy a veszélyhelyzet időtartamát a kormány határozza meg, ahhoz nincs köze az Országgyűlésnek. Viszont a kormány a koronavírustörvény-javaslattal megtette azt a gesztust, hogy elfogadása esetén a parlament határozhatja meg azt a pillanatot, amikor nincs már ok fenntartani a veszélyhelyzetet; ekkor a kormánynak azonnal kötelessége visszavonni a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendeletet.

A fogyatékkal, de saját otthonukban élő emberek és családjaik támogatásáról szóló, a koronavírus-járvány idejére vonatkozó intézkedési tervet kaptak az önkormányzatok a pénteken megjelent Önkormányzati Hírlevélben.

A rendőrség a Twitterére rakta ki az alábbi sokkoló videót arról, hogy egy 21 éves, cigándi sofőr a videókamera láttára többször áttért a szemközti sávba, és többször majdnem frontálisan ütközött a szembejövőkkel:

« Előző 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 « 28. oldal » 29 30 31 32 33 34  ... 1201 Következő »