2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Miközben a média és az ellenzéki pártok a koronavírus-járvánnyal és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, a kormány újabb földmutyira készül - ezt mondta vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. A képviselő szerint a kormány egy nemrég benyújtott törvényjavaslattal a járványhelyzet közben a

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A koronavírus járvány világszerte drasztikus hatást gyakorol a légiközlekedési szektor szereplőire. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak.

A koronavírus-járvány, illetve az emiatt hozott intézkedések hatására márciusban korábban még soha nem tapasztalt mértékben gyengült a gazdasági aktivitás az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteki tájékoztatása alapján.

2020-03-13T164058Z 590994392 RC24JF9586NT RTRMADP 3 HEALTH-CORONErőteljesen, a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a foglalkoztatottak száma márciusban az Egyesült Államokban. A koronavírus-járvány és a megfékezését célzó intézkedések minden átmenet nélkül vetettek véget a foglalkoztatottság rekordhosszú, 113 hónapig tartó növekedésének, miután sorra állították le tevékenységüket a vállalatok és gyárak.

DSC 8047Balajti Tibor évekig a Suzukinál ellenőrizte a karosszériafestést, majd amikor a műanyag dizájnelemek festése is divatba jött, céget épített rá. A Paint-Plast Kft. a legnagyobb autómárkák elemeit festi le Táton. (Az interjút még a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése, és az abból fakadó általános gazdasági visszaesés előtt készítettük.)

A pénzügyőrök péntek délig 7,5 millió sebészi maszkot, 193 600 arcvédő pajzsot és 28 600 védőruhát vámkezeltek vám- és általánosforgalmiadó-mentesen. Az Európai Bizottság pénteken megjelent határozata szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel az ingyenesen szétosztott, külföldről behozott egészségügyi védőfelszerelések köztehermentesek - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár. Az egészségügyi termékek vám- és áfamentessége nemcsak adóügyi könnyítést jelent, hanem segíthet a koronavírus elleni küzdelemben, tette hozzá.

D MAR20140731025A járványveszély idején érdemes kerülni a személyes találkozásokat. Aki a megszokott postai ügyeit szeretné intézni, valójában online megoldásokkal is megteheti, sem a csekkek, sem a csomagok, de még a levelek feladása miatt sem kell személyesen postára menni.

Képernyőfotó 2020-04-04 - 11.58.07.pngGulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón ismertette, hogy milyen pénzügyi tartalékok állnak rendelkezésre a koronavírus és a gazdasági hatásai elleni harcra.

A koronavírus-járvány miatti védekezés gyanánt érintkezésmentes kézbesítési módra vált április 6-án, hétfőn a Magyar Posta a postai küldemények kapcsán. Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint, írják. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a postai munkatárs és a címzett a küldemény személyes átadásakor elkerülje a közvetlen fizikai érintkezést.

91047430 10158006649311093 1926451651556671488 oÁprilis elejére tovább mélyült az egész világon a koronavírus-járvány okozta globális gazdasági válság, padlóra küldve világgazdaságot. Az országok egész gazdaságát megbénító kijárási korlátozások és karantén-intézkedések már a gazdaság gyakorlatilag minden szereplőjére hatással vannak, emberek milliói veszítik el az állásukat, az üzletüket.

Hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket terjesztenek a magyar "koronavírus-törvényről" - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, írta az MTI.

terkep0405Újabb 55 fertőzöttel 733-ra emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma . A népegészségügyi központ vasárnap reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb két halálos áldozata is van, egy 80 és egy 86 éves férfi. A gyógyultak száma viszont 8-cal nőtt, így már 66-an épültek fel a betegségből.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy friss közleményben elismeri, hogy az egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatás nagy segítség az orvosoknak, de szerintük ez nem oldja meg a magyar orvostársadalom baját. A közlemény szerint azért egy tartalékait teljesen felélt egészségügy néz szembe a járvánnyal, mert egy kezdő orvos jelenleg nettó 964, egy 6 éves tapasztalattal rendelkező szakorvos pedig 1742 forintos nettó órabérért dolgozik.

Nem volt telitalálat az ötös lottón, senki nem vitte el a főnyereményt – írta meg az MTI.

Fűnyírók helyett az állatok rágják a füvet az egyik szegedi fürdő területén. Miután a vírushelyzet miatt bezárt a fürdő, a parkosításért felelős cég is nehéz helyzetbe került, így nem volt, aki gondozza a füvet, ezért vetették be a „biofűnyírókat” – idézte az RTL Híradója a szegedi fürdő igazgatóját.

idojaravasarnap.pngNapsütéses, de hőmérsékletileg meglehetősen szélsőséges napra számíthatunk vasárnap az Időkép előrejelzése alapján.

D MTZ20200330029Közös közleményben szólította fel Budapest 14 koalíciós kerületi polgármestere a kormányt, hogy tekintse partnereknek az önkormányzatokat a válságkezelésben, és juttasson több forrást nekik ehhez.

 

Április 6-án szirénapróba lesz Pakson és 30 kilométeres körzetében - közölte a Fejér megyei Katasztrófavédelem.

Ennél sokkal nagyobb a baj, mondta az Indexnek Karácsony Gergely arra, hogy mit jelent Budapest számára a gépjárműadóból származó adóbevétel idei elvonása, amelyet Gulyás Gergely jelentett be a szombati kormányinfón. Budapest főpolgármestere szerint ők minden érdemi javaslatcsomagot megtettek a kormánynak ahhoz, hogy az értse:

006 037 AJO 2391A polgármester üveges zöldborsót pakol, a szakápoló bevásárol, a konyhai dolgozó ételfutár lett, az óvónők pedig videón olvasnak esti mesét. A koronavírus jócskán felforgatta a kerületi önkormányzatok életét, önkéntesek bevonásával és intézményi átszervezésekkel tudják csak megoldani az idősek és rászorulók ellátását. De hogy néz ki mindez a gyakorlatban? Végigkövettük a terézvárosi szociális ellátórendszer pár napját.

Magánúton is elérhető lett a napokban a koronavírus-teszt, azaz tudományosabban a Covid-19 víruskimutatás és szerológiai mintavétel. Előbbi magát a vírus meglétét, utóbbi pedig immunrendszer válaszát méri, inkább arra használható, hogy megnézzék, valaki átesett-e a koronavírus fertőzésen. Ez akkor lehet fontos, ha a tudomány ki tudja jelenteni, hogy aki átesett a betegségen, az immunitást is szerzett, így egy-két hét türelmi idő leteltével visszaállhat a munkába vagy részt vehet a védekezésben, önkénteskedhet.

Minden támogatható kormányintézkedés mellé odaállunk, de vannak jobbító javaslataink – közölte az ellenzéki pártok közül elsőként reagálva a Párbeszéd szóvivője. Barabás Richárd szerint pártja nem tudja elfogadni, hogy az önkormányzatoktól a gépjármű súlyadót elvonja a kormány, hiszen az önkormányzatok már jelenleg is jelentős bevételkiesést szenvednek el, iparűzési adójuk lényegében nem lesz, így a most bejelentett 34 milliárdos megvonás Barabás szerint lényegében

Fontos, eddig nem közölt adatot ismertetett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón, elárulva, hogy

Szombaton hat repülőgép érkezett Kínából újabb, a járványügyi védekezést segítő eszközökkel, és még egy óriási szállítmány várható egy Antonov An-124-es teherszállító repülőgéppel. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint a szombaton megérkezett szállítmányban szerepel

« Előző 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 « 21. oldal » 22 23 24 25 26 27  ... 1201 Következő »