2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Egyszeri 25 ezer koronás (337 500 forint) azonnali támogatást kapnak az államtól az önfoglalkoztatók Csehországban, írja az MTI. A kormány javaslatát a képviselőház után csütörtökön a szenátus is jóváhagyta, így a törvény életbe lépéséhez már csak az államfő aláírása hiányzik. Milos Zeman közölte, hogy haladéktalanul aláírja a döntést.

K EPA20200407256Szaúd-Arábia és Oroszország termelés-visszafogásban állapodott meg, hogy ezzel növelje az olajárat és mentesítse magát a raktárra termeléstől. Ám a mai online megállapodás biztosan nem lesz elegendő a kereslet csökkenésének kezelésére. Nyugat-Kanadában már negatív olajár is kialakult, a termelők annak fizettek, aki elvitte a fekete aranyat.

D KOS20200406021Tizenöt magyar közgazdász közös nyilatkozatban reagált a kormány válságkezelési csomagjára.

D VAJ20200325022Kiderültek az állami bértámogatás pontos részletei. Bizonyítani kell, hogy a járvány miatt áll rosszul az érintett cég, és azt is, hogy a munkavállalók megtartása "a folyamatos gazdasági tevékenységével összefüggő nemzetgazdasági érdek." A támogatást a veszélyhelyzet vége után még egy hónapig lehet igényleni, és maximum három hónapra szól.

Miközben a világ még a koronavírus-járvány következtében kialakult brutális és nyugodtan kijelenthetjük, soha nem látott mértékű gazdasági padlófék miatti tűzoltással van elfoglalva - és nem tudjuk, ez mennyire lesz sikeres – egyre inkább az is előtérbe kerül, hogy milyen hosszú távú hatásokkal számolhatunk, milyen erős lesz majd a növekedési kép és milyen jellegű lesz a minden bizonnyal átalakuló társadalmi-gazdasági szerkezet. A kérdés széles spektrumú és számos a bizonytalansági tényező, de néhány fontos irány már érzékelhető és látható.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 10-én.Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek még csütörtökön, amivel a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási programját tolják meg ingyen egy jelentősebb vagyonnal - derül ki a 24.hu cikkéből.

Az állami Kurzarbeit-rendszerben nyújtott bérkiegészítés mellett most kikerültek a kutatás-fejlesztésben dolgozókat megcélzó állami bérkiegészítés részletei is. A dolgot elsőként kedden lengette be Palkovics László, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy 40 százalékos bérkiegészítést szeretnének nyújtani a mérnöki, és kutatás-fejlesztési munkát végzőknek.

Szexuális erőszak bűntette miatt indítottak eljárást az ellen a 22 éves nigériai férfi ellen, aki még április 11-én erőszakolt meg egy prostituáltat a nő budapesti lakásán, olvasható a Police.hu-n.

Mostantól a munkáltatók akár kétéves munkaidőkeretet is elrendelhetnek, akár egyoldalúan is, ehhez nem kell a kollektív szerződéseket módosítani – ez derül ki egy olyan kiegészítésből, ami pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, és aminek a szükségességét a Gazdaságvédelmi Akciótervvel magyarázza a kormány.

Óriási segélycsomagot fogadott el Kanada a koronavírus-járvány által okozott gazdasági károk enyhítésére – írja az MTI. A parlament helyi idő szerint szombaton szavazta meg a pénzügyi programot a bérek támogatására. A miniszterelnök által a második világháború óta a legjelentősebb gazdasági programnak tartott intézkedés a vállatokat és alkalmazottaikat segíti a járvány okozta válság leküzdésében.

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

HAT MEGYÉBEN KÖVETETT EL LOPÁSOKAT A GYANÚ SZERINT AZ A HÁROM FÉRFI, AKIKNEK AZ ÜGYÉT A BÉKÉS MEGYEI RENDŐRSÉG TOVÁBBÍTOTTA AZ ÜGYÉSZSÉGRE.

ELFOGTÁK A GALGAGUTÁN HOLTAN TALÁLT 89 ÉVES ASSZONY FELTÉTELEZETT GYILKOSÁT, EGY 45 ÉVES HELYI FÉRFIT.

Több olvasónk jelezte nekünk szombaton, hogy a fővárosban és vidéken is tömegek vannak az áruházakban. Emellett voltak, akik arról is panaszkodtak, hogy nem ellenőrzik az áruházba belépők életkorát.

02Újabb 48 igazolt koronavírus-fertőzöttel 1458-ra nőtt a járványban megfertőződöttek száma Magyarországon,közölte hétfő reggel az állami koronavírus-információs honlap. Hétfőre újabb 10 "idős, krónikus beteg" halt meg, ezzel 109-re emelkedett a járvány áldozatainak száma. A vasárnap reggeli 118-hoz képest két újabb gyógyultról számoltak be a hatóságok, így összesen 120-ra nőtt a gyógyultak száma.

"Hagyja el a Városligetet a saját és mások érdekében (...) kérjük ne keressék fel a Városligetet a húsvéti ünnepek alatt sem!" - szól többek között a közterületesek autójának hangszórójából a Városligetben, derül ki az ATV anyagából. A csatorna telefonon beszélt a zuglói polgármesterrel, Horváth Csabával a liget esetleges lezárásról, a polgármester pedig elmondta, az azt lehetővé tevő rendelet ugyan kész, de egyelőre nem indokolt a teljes lezárás, ami egyébként is hatalmas rendőri élőerőt igényelne.

A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában - címmel adott ki közleményt Budapest Főváros Kormányhivatala.

ajkaAutóval ütközött, majd belehalt sérüléseibe egy motoros az ajkai Fő úton vasárnap délután, írja a Police.hu.

A vasárnapi hatoslottó sorsolás nem egy, nem három, hanem két emberből is multimilliomost csinált, ugyanis mindketten eltalálták a nyerőszámokat Ezek voltak a

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményben öt lakó fertőződött meg - közölte a 444 kérdésére Szirmai Viktor főigazgató. A lap azt írja, a tájékoztatás szerint az otthon két dolgozójának is pozitív lett a tesztje, de ők már több mint 10 napja nem dolgoznak. Az összes dolgozót letesztelték, és mindenki másnak negatív lett a tesztje. Hogy hogyan jutott be a vírus az intézménybe, arról viszont nem szeretett volna találgatni a főigazgató.

Húsvétvasárnap se pihen Orbán Viktor, folytatta nagy kórházjáró körútját, ezúttal a szekszárdi Balassa János Kórházba ment el stábjával. Még mielőtt bement volna az épületbe, egy tetőtől talpig beöltözött kórházi dolgozó gyors kérdésekkel és hőmérőzéssel bizonyosodott meg róla, hogy nem fertőződött-e meg koronavírussal a miniszterelnök. Adjuk is át neki a szót:

Szombaton újabb egészségügyi ellenőrzést tartottak a Pesti Úti Idősek Otthonában, ahol a legfrissebb adatok szerint 198 igazolt koronavírus-fertőzött és 8 halott van.

Ózdi Acélművek Kft. gyára Ózdon„Április 10-én az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. egyik dolgozója munka közben rosszul lett. A szabályok szerint az üzem felelős szakembere azonnal értesítette a mentőket, akik a Miskolci Semmelweis kórházba szállították a dolgozót. Az eddigi információk alapján az tudható biztosan, hogy az érintett kollégán elvégzett koronavírus-gyorsteszt eredménye pozitív lett” – közölte honlapján és a Facebookon az Acélművek, hozzátéve, hogy a teljes bizonyosságot nyújtó diagnosztikai vizsgálat eredményét április 12-ére várják.

A Magyar Honvédség vasárnap fertőtleníti a Pesti Úti Idősek Otthonát, ahol a legfrissebb adatok szerint

Ezzel hívták fel a rendőröket egy kölesdi házból tavaly október 31-én.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 « 15. oldal » 16 17 18 19 20 21  ... 1201 Következő »