2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Kiskutyáját védte, ezért szúrta le múlt péntek éjjel a 28-as villamoson egy férfi – állítja az áldozat barátja, aki aBlikknek nyilatkozott.

Bűnügyi helyszínelõ dolgozik 2020. április 5-én a XVIII. kerületi Havanna utcában egy társasháznál ahol egy 38 éves nõ megölte egyéves kislányát.BESÉTÁLT VASÁRNAP DÉLUTÁN A RENDŐRSÉG PANASZIRODÁJÁBA EGY 38 ÉVES BUDAPESTI NŐ, ÉS KÖZÖLTE, HOGY ELŐZŐ NAP MEGÖLTE OTTHON AZ EGYÉVES KISLÁNYÁT.

Az Ipsos hazai kutatása alapján a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban legjobban a WHO-ban és a tudósokban bízunk meg, legtöbben pedig kézmosással védekezünk a betegség ellen. A kutatást 1000 fő megkérdezésével végezték március végén, 18 év felettiek körében.

Letartóztattak egy internetes csalót, aki korábban koncertjegyeket, újabban pedig szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult egy honlapon.

Több mint háromszáz háztartás maradt áram nélkül vasárnap a hajdú-bihari Hosszúpályi és Konyár térségében, miután kigyulladt egy nádas és leszakadt két elektromos vezeték.

Hadházy Ákos független képviselő Facebookra kitett videójában arról beszél, hogy az április 1-én Kásler Miklós miniszter által kiadott új eljárásrend értelmében már csak a legsúlyosabb, kórházi kezelésre szoruló, koronavírus-gyanús betegeknél kell tesztelt elvégezni, írja a 444.

Pozitív lett a koronavírus tesztje az Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának, írja közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Egyre nehezebb lesz otthon maradni, jövő héten ugyanis többfelé már 25 Celsius-fok is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnapig nem várható eső, mindvégig száraz, meleg idő lesz az országban.

DSC 1784Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte Orbán Viktor vasárnap az MTI-vel.

7915DAD1-2796-4A03-AB9E-041C8EAE42F7

Tódul a hús Kínába2020-04-06 09:04:34

GettyImages-888936316A megnövekedett kereslet fedezésére Kína csaknem 70 százalékkal növelte a húsimportját az idei elő két hónapban.

D MTI20200325005A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

K EPA20200402132Megérkeztek az első adatok a lefagyott euróövezeti gazdaságról. A számok elég aggasztóak, a gyógyszeripar, az internet-szolgáltatás és az élelmiszer-kereskedelem mellett minden visszaesett. A legjobban a tizedére olvadó szórakoztató és idegenforgalmi ágazatok, a légiközlekedés és az autóértékesítések.

Az elmúlt húsz évben még nem esett egy havi szinten akkorát a benzin és a gázolaj ára Magyarországon, mint márciusban - írja a Portfolio.hu. Márciusban

Miközben a média és az ellenzéki pártok a koronavírus-járvánnyal és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, a kormány újabb földmutyira készül - ezt mondta vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. A képviselő szerint a kormány egy nemrég benyújtott törvényjavaslattal a járványhelyzet közben a

K  AP20200401220Ausztriában is komoly gazdasági válságot okozott a koronavírus-járvány, ami miatt sokan elvesztették a munkájukat. A leépítések viszony arányaikban rosszabbul érintették eddig az országban dolgozó külföldi munkásokat, így a G7.hu számítása szerint

K EPA20200402049A koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik fő eszköze az emberek közösségi érintkezéseinek radikális korlátozása. Ezzel azonban van egy nagy probléma: az emberek nagyon nem szeretik, ha korlátozzák a közösségi érintkezéseiket.

shutterstock 708300100Lassan itt a Valentin-nap (a cikk írásakor már csak 318-at kellett aludni). Sőt, anyák napja is közeleg (33 nap), úgyhogy mi lenne aktuálisabb téma, amiről ma tanulhatunk, mint a virágok? Az első számú kérdés tálcán kínálja magát a virágokkal kapcsolatban: miért illatosak? Alapvetően pont ugyanazért árasztanak vonzó illatot, amiért a legtöbb férfi megveszi őket:

Nadia elől, mögötte a testvéreA New York-i bronxi állatkert négyéves maláj tigrise, Nadia elkapta a koronavírus-fertőzést. Ez az első eset, hogy tigris bizonyult fertőzöttnek. Korábban már kiderült, hogy macskákat viszonylag hatékonyan képes fertőzni a vírus.

William Frankland brit immunológus megalapozta az allergiáról meglévő modern tudásunkat. Az ő munkásságának köszönhető, hogy a kutatók kapcsolatot fedeztek föl a virágporkoncentráció és a szénanáthaszerű tünetek súlyossága között.

Egyre több szervezet kéri a tagjait, hogy a videokonferenciáik lebonyolítására ne használják a Zoom nevű alkalmazást. Legutóbb a New York-i tanárokat kérték az iskolák és a hatóságok, hogy másik alkalmazást használjanak, de a héten a Magyar Ügyvédi Kamara is azt javasolta tagjainak, hogy az ügyvédi titok védelme érdekében ne használják a Zoomot és vissza is vonta az alkalmazás auditációját.

Kiberbűnözők zsarolóvírusokkal célozzák a koronavírus elleni harc szempontjából kritikus egészségügyi intézményeket figyelmeztet az Interpol. A Forbes szerdán számolt be egy londoni kutatócégről, akik nem sokkal egy vakcina tesztelése előtt álltak, mikor egy vírus több ezer számítógépüket lezárta.

D MTZ20200404004A világ egyik legnagyobb rendszeresen használt teherszállítógépe landolt szombaton Ferihegyen. Az Antonov 124-100M típusú gépen Kínából érkeztek a koronavírus-járvány ellen szükséges védőfelszerelések.

Speciális szimulációs szobában készülnek a koronavírusos betegek ellátásra a Debreceni Egyetem orvosai, rezidensei és szakdolgozói – írja az MTI. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék e-learning képzésén a koronavírus járványra összpontosító intenzív ellátási protokollokkal és ajánlásokkal ismerkednek meg a szakemberek.

« Előző 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 « 20. oldal » 21 22 23 24 25 26  ... 1201 Következő »