2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az Airbus legtöbb spanyolországi telephelyén orvosi arcpajzsokat állítanak elő 3D nyomtatókkal, a repülés- és űrtechnikai vállalat ezzel segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet.

D SOS20190328003Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon, közölte a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az M1-en. Merkely Béla azt mondta, hogy a vírus elleni oltóanyag leghamarabb ősz végére várható, és azt először a legveszélyeztetettebbek, az idősek kapják meg.

GettyImages-1208565422Magyar és külföldi szakemberek olyan folyamat kifejlesztésén dolgoznak, amellyel a lakosság nagy részét szűrni lehetne a koronavírusra, akár néhány nap alatt. Ez több tucat ember mintájának együttes vizsgálatával valósulna meg. A terv kidolgozói szerint a veszélyeztetettek elkülönítésével ezután hatékonyan fékezhető lenne a járvány.

2020-03-31T225929Z 1904236702 RC2AVF9X0M7T RTRMADP 3 HEALTH-COROA kínai Harbin Állatorvosi Kutatóintézet tudósai szerint macskák és vadászgörények között is képes terjedni az új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2, írja a Nature. A leggyakoribb háziállatokat vizsgáló kutatók szerint a kutyák valószínűleg nem veszélyeztetettek, ahogy a tyúkok, sertések és kacsák sem tudják elkapni a vírust.

2020-03-26T132846Z 436556513 UP1EG3Q11FYCY RTRMADP 3 HEALTH-COROÚj kontrollanyagot fejlesztett ki a hibás koronavírus-teszteredmények kiküszöbölésére az Európai Bizottság tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (KK), közölte szerdán az Európai Bizottság magyarországi képviselete az MTI-vel. Az új kontrollanyag segítségével a laboratóriumok ellenőrizni tudják, hogy megfelelően működnek-e az általuk használt koronavírustesztek. Az új kontrollanyag javíthatja az EU koronavírus-járvánnyal kapcsolatos válaszadási képességét, és elősegítheti, hogy a megbízhatatlan eredményt produkáló vírustesztek folytán ne menjenek veszendőbe értékes erőforrások.

000 1Q87POÁprilis elseje (és a környező napok) a hírfogyasztás szempontjából a legidegesítőbb időszaka az évnek, főként amióta az internetnek köszönhetően villámgyorsan tudnak terjedni az álhírek, átverések. Ilyenkor az óvatosabb hírfogyasztó gyanakodva méreget minden szenzációs híradást, duplán utánajár azok igazságtartalmának, és még így is könnyen be lehet dőlni a gondosan kidolgozott becsapós híreknek. Aki pedig év közben is zabálja az álhírgyárak termelését, annak fel sem tűnnek az április eleji bolondozások.

A Fujifilm egyik leányvállalata, a Fujifilm Toyama Chemical bejelentette, hogy az utolsó fázisát indítják el az Avigan (vagy más néven favipiravir) nevű gyógyszerük tesztelésének, ami az eddigi vizsgálatok alapján az új koronavírusos fertőzések lefolyásának súlyosságát is enyhíti.

K  AP20200327212Noha az új koronavírus okozta fertőzés az esetek túlnyomó többségében az idős és más krónikus betegségekkel is küzdő embereknél válik súlyossá – esetenként halálossá –, előfordulnak fiatalabb és előzőleg egészséges áldozatok is. Az okokat még nem értjük teljesen, de az erős szervezetű emberek súlyos megbetegedését genetikai hátterük is magyarázhatja.

A Facebook egy olyan újítást vezet be, amivel az egymáshoz közel élők tudnak segíteni a koronavírus-járvány alatt a másiknak. A kedden bejelentett új funkcióval fel lehet ajánlani a környéken élőknek a bevásárlást, ügyintézést, valamint gyűjtést lehet indítani – írja a CNN.

DBZOL20200310015Kétszer is pozitív lett a koronavírustesztje olvasónknak, Lucának, aki arról számolt be, hogy ennek ellenére aránylag könnyen megúszta a betegséget. Luca elmondta lapunknak, hogy telik egy magyar koronavírusos két hete, és több általa tapasztalt furcsaságról is beszámolt.

A rendőrségre szerda este tett bejelentést egy nő arról, hogy Gödöllőn megölte ismerősét. A helyszínre kiérkező rendőrök a 39 éves helyi nőt elfogták, aki ellen emberölés bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást, írja a Police.hu.

DSC 4311A kormány újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött - közölte Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-vel. Az ezzel és a további átszervezésekkel kapcsolatos törvénymódosítást kedden nyújtotta be a szaktárca a parlamentnek.

A hitelszerződéssel rendelkező adósok 49 százaléka nem szeretne élni a koronavírus-válság miatti törlesztési moratórium lehetőségével – állítja a Bank360.hu nem reprezentatív, online felmérése alapján, melyet közel 1250, hitelszerződéssel rendelkező ügyfél bevonásával végeztek.

Már több mint 470 ezer német cég kért bértámogatást a német szövetségi kormánytól a koronavírus-járvány okozta válság miatt – írja a Bloomberg. A támogatásra jelentkezett cégek között van a Volkswagen, a Daimler, a Puma és a Deutsche Bank is.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság nagyjából 24 millió embert gátol majd meg abban, hogy kitörjön a szegénységből Kelet-Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, ezzel számol a BBC cikke szerint a Világbank. A washingtoni szervezet szerint különösen a turizmus és az ipari termelés leállása miatt ragadhatnak milliók szegénységben Thaiföldön, Vietnámban, Kambodzsában és a csendes-óceáni szigetvilágban. 

A kijárási korlátozások, az önkéntes és elrendelt karanténintézkedések miatt az eddiginél sokkal nagyobb szerep jut az emberek mindennapi bevásárlásaiban az e-kereskedelemnek, ami miatt óriásira nőtt a nyomás az olyan cégekre, mint az Amazon, no meg az ezek raktáraiban, logisztikai központjaiban robotoló munkásokra is. A nyomás pedig most még ennél is nagyobb, ugyanis

A forint újabb negatív csúcsot állított be kedd este, a mélyponton 361,8 forintot kellett adni a devizapiacon egyetlen euróért. Szerda délelőttre aztán a helyzet tovább súlyosbodott és ismét rekord dőlt, 11 körül már 365 forint volt egy euró, kisvártatva pedig még tovább süllyedt:

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatták a madárinfluenza vírusát március 31-én, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Jókora állami támogatást kapnak alkalmazottaik bérére a koronavírus-járvány által sújtott csehországi vállalatok – döntött a cseh kormány kedd esti ülésén az MTI beszámolója szerint.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 42 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

Csütörtök reggeltől ismét használhatják a magyar és a szlovén állampolgárok a bajánsenyei és a kétvölgyi határátkelőket, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Facebook-oldalán.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet hívta fel arra honlapján a figyelmet, hogy a járvány miatti félelmet kihasználva új módszerrel próbálkoznak a csalók, hogy ellopják az emberek adatait. Ez abból áll, hogy

A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására, írja az MTI. Szerdán már ki is postázták az első ötezer, többször használható egészségügyi szájmaszkot abból a 60 ezerből, amelyet az önkormányzat szétoszt a lakosság körében. Balaicz Zoltán polgármester jelezte: szerdán újabb kétezer maszk érkezett, csütörtökön pedig további négyezer darabot várnak az ütemezetten két hét alatt megérkező teljes szállítmányból.

DKRCS20200317025Hétfőről keddre virradóra érkezett meg Magyarországra az a Tirolból induló konvoj, amelyben a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter tájékoztatása szerint több mint ötszáz magyar tért haza Ausztria karantén alá vont területéről. Az azonban a hivatalos kommunikáció és a hatósági gyakorlat alapján sem egyértelmű, hogy a hazatérőknek Magyarországon hatósági házi karatéban kell-e tölteniük a következő két hetet.

D MTZ20200330024Március 30-i, hétfői plenáris ülésén a parlament fideszes többsége elfogadta a koronavírus-törvényt – amivel a kormány az itt olvasható gyakorlathoz kapott felhatalmazást határozatlan időre –, de eközben a parlament tovább működik a nem vírusvédekezéssel kapcsolatos ügyekben. Egy nappal később, kedden éjjel fél 12-kor Semjén Zsolt egy olyan salátatörvényt nyújtott be, amelyben a védekezéssel összefüggésben is hoztak volna komoly változásokat ugyan, de tartalmaz még egy sor, a koronavírussal semmilyen összefüggésben nem lévő, de fontos változtatás is.

« Előző 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 « 23. oldal » 24 25 26 27 28 29  ... 1201 Következő »