2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

A kijárási korlátozások miatt elvileg fellendülhet az online vásárlás és kiszállítás piaca, de az ágazatban szereplő cégek egyelőre inkább visszaesést vagy stagnálást tapasztalnak. A koronavírus-járvány terjedése miatt a felhasználók az online piactereken is egyre jobban keresik az egészségügyi termékeket, tartós élelmiszereket, a home office elterjedése miatt pedig az elektronikai cikkek forgalma is nő. A maszkok jelentősen drágultak, és a gyógykészítmények leírásában is előfordulnak valótlanságok, de figyelik az etikátlan hirdetéseket.

D KOM20200328009Kijárási korlátozást jelentett be pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, és ez a szombattól életbe lépő korlátozás tartalmaz egy olyan kitételt is, amely szerint 9 és 12 óra között csak 65 év felettiek tartózkodhatnak a még nyitva tartó élelmiszerboltokban, patikákban, piacokon és drogériákban.

Az Országgyűlés hétfőn határidő nélkül meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány kezelésére, és lehetővé teheti, hogy a kabinet további, a törvényektől eltérő rendeleteket alkosson a veszélyhelyzet ideje alatt.

Hidegrázás, majd magas láz – ezek voltak az első tünetei annak az újbudai háziorvosnak, akit koronavírus-fertőzéssel azonosítottak. Az ATV Híradójának neve elhallgatását kérve, telefonon mesélte el megbetegedése részleteit, így derült ki, hogy már a hidegrázást észlelve azonnal önkéntes karanténba vonult és jelezte a dolgot.

Ötmillió forint értékű csempészdohányt talált a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállajnál, írja a police.hu.

A főváros a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat magánlaborban fogja szűrni koronavírusra, írja Karácsony Gergely a Facebookon.

Levélben kért soron kívüli intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnöktől a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, amiben például azt írták,

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, írja közleményében a rendőrség.

A Kolumbiát átszelő Rio Magdalena folyóban körülbelül 80 víziló él, amelyek mind az egykori drogbáró Pablo Escobar vízilovainak leszármazottai. A lakosság kártevőként tekint rájuk, elvégre nem őshonos fajok, ám egy friss kutatás szerint nem is annyira idegenek abban a régióban az óriási méretű emlősök.

Az Operatív Törzs mai határozatával összhangban, Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ járatain is ingyenesen utazhat minden egészségügyi dolgozó a vészhelyzet megszűnéséig, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve, írja  közleményében az EMMI.  A kézikönyv "több ország jó gyakorlatait veszi alapul a magyarországi viszonyokra adaptálva."

Az új koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében szombattól előszűrik és elkülönítik a betegeket a sürgősségi ellátásban a Debreceni Egyetem (DE) betegellátó helyein – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Hétfőn egy hidegfront vonul majd át hazánkon, ami egyrészt azt eredményezi, hogy a vasárnap várható nagyjából 17 fokos maximum hőmérséklet helyett hétfőn már csak hét fokkal számolnak - írja az MTI.

Terézvárosban az egészség védelme, a szociálisan rászorulók ellátásának megszervezése után eljött az ideje, hogy a gazdasági szférában is lépéseket tegyünk - írta közleményben Soporni Tamás polgármester.

"Gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy férfi Budapesten amfetamint árul nagy mennyiségben" - indul a Police.hu híre, amely arról szól, hogy a felmerült gyanú után el is fogtak egy dílert Budapesten.

Képernyőfotó 2020-03-28 - 11.39.10.pngSzombaton is online tájékoztatót tartott a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs, amin ezúttal Müller Cecília országos tisztifőorvos, illetve Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, és Kiss Róbert rendőr alezredes vett részt.

Pénteken kijárási korlátozást rendelt el a kormány, a rendelet pedig több kérdést is felvetett, ezért Szentkirályi Alexandra megpróbált több, a leggyakrabban felmerülő problémás értelmezésre választ adni a Kormányinfó Plusz névre keresztelt Facebook-videójában. A kormányszóvivő által érintett legtöbb kérdésre, illetve több más problémára pénteken az Index is megpróbált választ találni.

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel. Szijjártó azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg az emberek egészségének és életének védelme a legfontosabb, és itt döntő az, hogy Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel.

A lakosság 38 százaléka elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok – ismertette a Publicus Intézet közvélemény-kutatását a Népszava. A lap hozzátette, az elmúlt öt évben egyszer sem volt olyan alacsony a kormánnyal elégedetlenek száma, mint most; az elégedetlenség alacsony szintje összefügg a járványhelyzettel.

aatavasz 036Ne dőljön be mindig jól értesült szomszédjának. Bár a kijárási korlátozás kifejezés kétségkívül riasztóan hangzik, szó sincs arról, hogy szombattól csak az ablak mögül figyelheti a rügyező fákat és a virgonc madarakat.

HUS 1566Újabb 43 embernél igazoltak koronavírus-fertőzést, ezzel 343-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, írja a Koronavirus.gov.hu. A tájékoztatás szerint egy krónikus betegségben szenvedő beteg meghalt.

D  AS20200325002Nemcsak Kínában és Olaszországban, hanem nálunk is érezteti környezeti hatását a járvány. A karantén felé mutató szigorúbb kijárási korlátozások csak szombattól lépnek életbe Magyarországon, de az elmúlt két hét bezárkózása már így is megtette hatását. Az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ) kértük el a budapesti légszennyezettségi mérőállomások friss adatait.

Több olvasónk is elküldte azt a levelet, ami mostanában kerint az interneten, és ami azt állítja, hogy Kásler Miklós arra kéri a kórházi dolgozókat, hogy semmilyen koronavírussal kapcsolatos halálozási információt ne hozzanak nyilvánosságra, mert a VALÓDI igazság hatalmas pánikot szülve.

Gyors és rendkívül apró, így bárhol bevethető koronavírustesztet fejlesztett ki az amerikai Abbott Laboratories, írja a Bloomberg. A cég által fejlesztett eszköz gyorsteszt üzemmódban kevesebb mint 5 perc alatt megállapíthatja valaki fertőzöttségét, de még a lassabb, alaposabb üzemmódban is végez 13 perc alatt a vizsgálattal. Az eszköz egyébként molekuláris vizsgálatot végez, a koronavírus genomját keresi.

7 milliárd fertőzött, 40 millió halott - az Imperial College London egyetem számításai szerint eddig jutna a koronavírus egyetlen év alatt világszerte, ha nem léptetnek életbe semmilyen korlátozást.

« Előző 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 « 27. oldal » 28 29 30 31 32 33  ... 1201 Következő »