2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 

Operatív Törzs tegnapi virtuális sajtótájékoztatójaA legfrissebb Magyar Közlöny szerint egy kormányhatározat bő 15 milliárd forintot különít el a költségvetésben a vírus elleni védekezésre, vagy ahogy a közlöny hivatalosan megfogalmazza, „15 240 000 000 forint összegben szabad előirányzatot meghaladó mértékű tárgyévi kötelezettségvállalást engedélyez” az idei költségvetésben, mégpedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alcím terhére.

D  YT20200314007Kedden több kormánypárti politikus is kifogásolta, hogy az ellenzék, illetve a szerintük ellenzéki sajtó nem kritizálja a Karácsony Gergely által kihirdetett veszélyhelyzeti "rendeleti kormányzást" a fővárosban. Megnéztük, jogilag mi a helyzet.

IMG 1711A koronavírus-járvány miatt módosul a postai kiszolgálás és a kézbesítés rendje, közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Kedden volt egy olyan időszak, amikor a rendszer túlterheltsége okán nem működtek a telefonok, erősítette meg kedd este a székesfehérvári polgármesteri hivatal kommunikációs irodája az Index értesülését az idős lakosok segítségkérését fogadó telefonos ügyfélszolgálat átmeneti problémájáról.

20 újabb igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon, közölte kedden a kormányzati tájékoztató oldal. Ezzel az igazolt magyarországi fertőzöttek száma 187-re emelkedett, köztük 173 magyar, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár van, vagyis a keddi új megbetegedettek mindegyike magyar.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester megerősítette a HVG-nek, hogy a veszélyhelyzet miatt munka nélkül maradt önkormányzati dolgozókat, így például az óvónőket is más munkára csoportosítják át. A kormány ugyanis rendeletben kötelezte az önkormányzatokat arra, hogy ellássák a 70 évnél idősebbeket és a karanténba zártakat.

A 2019-es Pride résztvevőiAugusztus végére halasztják az idei Budapest Pride-ot a koronavírus miatt, nyilatkozták a szervezők a HVG-nek.

D  US20170911013Számos olvasónk közművekkel kapcsolatos kérdést és példát írt nekünk az elmúlt napokban, amelyek a normális mindennapokban amúgy csak kisebb kellemetlenséggel járnának, de a koronavírus miatti helyzet most más válaszokat követel. Ezekből választottunk ki pár tipikus példát, ami segíthet a jelenlegi elbizonytalanodásban tisztán látni.

Egyes vidéki önkormányzatok önerőből rendelnek maszkokat, míg máshol szállodák adják át épületüket, hogy karanténná lehessen alakítani. Többen is igyekeznek segíteni a rászorulóknak, pár napja írtunk arról, milyen segélyalapokat szerveztek az egyes vidéki önkormányzatok az idősek megsegítésére.

Négy hét igazgatási szünetet kér a területi és központi igazgatásban Orbán Viktortól a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke.

Összevonnak több háziorvosi és gyermekorvosi ügyeletet, ezek helyett „akut betegellátó központokat” hoznak létre, ahol külön foglalkoznak majd a légúti és nem légúti panaszokkal. Ez az egészségügyi alapellátás teljes átszervezését jelenti a járvány miatt, az erről szóló miniszteri utasítást Kásler Miklós Emmi-miniszter szombaton adta ki a 444 értesülései szerint. Az utasítást Müller Cecília országos tisztifőorvos kapta meg.

Egy 80 éves krónikus betegségben szenvedő férfi az újabb áldozata a koronavírusnak Magyarországon, a halottak száma így összesen jelenleg 8. A vírusból 5 ember gyógyult fel hétfőn, ezzel 21-re nőtt a gyógyultak száma, írja a koronavirus.gov.hu kormányzati információs honlap.

Csalók igyekeznek hasznot húzni a világjárványból – figyelmeztet az ORFK a police.hu-n megjelent közleményében. A rendőrség szerint egyesek magukat hatósági személynek kiadva arra hivatkoznak, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, a koronavírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek vagy idősek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

A kormány a múlt heti kormányrendelet után nemrég újabb gazdasági segítséget jelentett be a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt.

Londoni makrogazdasági elemzők legfrissebb előrejelzései szerint a 2008-2009-es globális pénzügyi válsághoz hasonló, vagy még sokkal mélyebb recesszió várható az idén a világgazdaságban a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt, írja az MTI. Egyik intézet szerint Magyarországon 2 százalékos GDP-csökkenés várható, egy másik viszont még iden is növekvő magyar gazdasággal számol.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan megoldásokat vár el a bankoktól, amelyekkel a fizetési haladék után – az elhalasztott törlesztések miatt – nem emelkedik az adósok törlesztőrészlete az eredetihez viszonyítva.

Hétfőn egyetlen nap alatt 5,6 százalékot emelkedett az arany árfolyama. Ekkora drágulás nem volt 2009 óta.

000 1P4267Egy, a kínai maszkpiacra rálátó magyar üzletember mesélt az Indexnek arról, hogyan lettek tízszer drágábbak a maszkok a járvány kitörése után. Jó hír, hogy naponta több százezer maszkot le lehet gyártani és egy héten belül Magyarországra szállítani, de sietni kell, mert a tényleg jó kínai gyártókat sokan keresik ezekben az időkben.

000 1Q33Z8Sokan érzik úgy, hogy amit csinálnak, az nem létfontosságú. Vagyis nem kéne dolgozniuk.

Az egyik legnagyobb kínai befektetéési intézet közzétette a koronavírus hatásaival frissített prognóziást. A számok elég hervasztóak.

A forint ugyan gyengült a dollárral szemben, de az olaj világpiaci ára még mindig szakad.

K EPA20171124171Rendkívüli intézkedéseket vezet be az Amazon. A webkereskedő szolgáltatására nagyon megnőtt az igény, a társaság ezt igyekszik is kielégíteni, igaz, Olaszországban és Franciaországban azért óvatos.

A járvány miatt feltöltötte a lakosság a házipatikákat, a krónikus betegek pedig több hónapra próbáltak bezsákolni.

D ATI20120926029A koronavírus hatása elég gyorsan érezhető lesz a hazai megtakarítási piacon is. Aki nem veszítette el a jövedelmét, az talán még többet is takarít meg ilyenkor, hiszen nem nagyon tud fogyasztani, ráadásul a nehéz időkben többet is szokás spórolni. Sajnos azonban sokan vannak a fehér, a szürke- és a feketegazdaságban is, akik most egyáltalán nem szereznek jövedelmet. Ők vajon mihez nyúlnak először?

« Előző 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 « 32. oldal » 33 34 35 36 37 38  ... 1201 Következő »