2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Húsvét után köpönyeg2020-04-13 11:36:48

A vasárnap még napos, gomolyfelhős időjárással telik, 20 és 25 fok közötti átlaghőmérséklettel, egy-egy zápor besodródhat az északi és keleti tájakra. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő, éjszaka pedig 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

10Újabb 100 igazolt koronavírus-fertőzöttel 1410-re nőtt a járványban megfertőződöttek száma Magyarországon, közölte az állami koronavírus-információs honlap. A halottak száma 14-gyel nőtt, így már 99-en elhunytak a vírusban, a szombati 115 után mára 118 a gyógyultak száma.

Az Aradi és Csengery utcák kereszteződése környékén történt a lövöldözésItt lakom az Aradi utcában (6.ker) és lövöldözést hallottam ( 3 lövést), kiabálást, szirénázást, kijöttek a rendőrök.

20200410-izolacios-kapszula-11Április 9-én érkeztek meg azok az izolációs kapszulák Magyarországra, amik a Magyar Honvédség légi egészségügyi kiürítési képességét bővítik majd, derül ki a honvédelem oldalán.

A borsodnádasdi idősotthon legalább fele koronavírus-fertőzött lehet, írta Facebook-posztjában a település polgármestere, Kormos Krisztián.

Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia azt fontolgatja, hogy városi szintű kijárási tilalmat rendel el a 65 év felettieknek. A szigorításon egy időotthonból kiszökött lakó miatt gondolkodik el.

A koronavírus bárhol ott lehet, hiszen jelen van minden megyében – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

A FEOL úgy tudja, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szólította fel Csernavölgyi István főigazgatót, hogy adja át hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház élén. Az okokról egyelőre semmit nem lehet tudni, de Fejér megyében regisztrálták Budapest/Pest megye után a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 82-t a koronavírus-járvány kezdete óta.

13Szombat reggelre 120-szal nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, így 1310-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte a koronavírus kormányzati tájékoztató oldala. A járványnak újabb 8 halálos áldozata van, így a halottak száma 85-re nőtt. A vírusból három újabb fertőzött épült fel, így a gyógyultak száma 115-re emelkedett, az aktív esetek száma az előző napi 1001-ről 1110-re nőtt.

DLAPE20200410109Eloltották az erdőtüzet Budaörsön – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-t. Csámpai Attila azt mondta, hogy a péntek délután keletkezett tüzet szombat hajnalra sikerült teljes egészében eloltani.

Szörnyű tragédiáról számolt be a Bors. A soroksári HÉV elé vetette magát M. György taxisofőr, miután elgázolt egy motorost. A taxis - aki éppen beteg élettársát szállította a Soroksári úton - valószínűleg azt hitte, hogy a motoros belehalt a gázolásba, pedig csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Gyógyszereket visz egy ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított izolációs teremhez az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 8-án.Korábban a profonol, az előtt pedig a hydroxychloroquine-sulfat hatóanyagú szerek Magyarország területéről kereskedelmi tevékenység keretében történő kivitelének tilalmáról döntött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), most pedig már az antibiotikumok, kábító fájdalomcsillapító gyógyszerek és altatók kivitelét is megtiltotta - szúrta ki a Pénzcentrum.

Borsodnádasd polgármestere, Kormos Krisztián arról tájékoztatta a település lakóit, hogy "nem hivatalos, de teljesen hiteles helyről" megerősítést kapott arról, hogy a városban található, de nem az önkormányzatuk által fenntartott idősotthonban újabb három ellátott tesztje lett pozitív, és ezzel négyre emelkedett a fertőzöttek száma.

13Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével. Az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba, így csak a Pesti úti intézményből összesen 182, koronavírussal fertőzött személyt kellet más intézménybe átszállítani.

A kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. Megadta egyben a polgármestereknek a jogot, az ezzel járó felelősséggel, hogy a húsvéti időszakra szigorításokat rendelhessenek el az általuk vezetett településekre - ezzel kezdődik Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármesterének a város hivatalos oldalára kiposztolt rendelete, aminek végén egy imával búcsúzik polgáraitól (képletesen, mármint):

DLAPE20200410101Nagy területen, mintegy 6-7 hektáron gyulladt ki az aljnövényzet péntek délután Budaörs külterületén, a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca feletti erdős részen, írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Miután csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a helyi önkormányzatok maguk dönthetnek arról - persze bizonyos keretek között, hogy milyen szigorításokat vezetnek be a hosszú hétvégére, a Fővárosi Önkormányzat elrendelte, hogy a járványveszély miatt péntektől hétfőig zárják le a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot. Hogy a Városliget miért nem szerepel a felsorolásban, annak az az oka, hogy ez egy olyan közpark, ami nem a Fővárosi Önkormányzat kezelésében áll - érvelt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Flobert short kaliberjelű forgótáras pisztoly egy korábbi bűntény helyszínénMiután összeveszett vele, flóbertpisztollyal lőtt egyik ismerősére pénteken egy 32 éves férfi a Csongrád megyei, Szegedhez tartozó Kiskundorozsmán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterMinden magyar felelős minden magyarért, ezért a magyar nemzeti közösségeket a határok túloldalán is támogatja a kormány, eszközökkel is - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.

D  MI20200410001A 41-es és a 19-es villamosok alagútjába hajtott egy autó a budapesti Széchenyi lánchíd budai hídfőjénél péntek délután 3 körül, írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Egy hónapra letartóztatták a kőbányai hamis fertőtlenítőszerrel üzletelő csalókat – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Újabb, több mint tíz milliárd forintot szán a kormány a migráció elleni harcra, derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Az eddig felvehető, tanulmányi hónaponként 70 ezer forint helyett havi 150 ezer forintra nő a diákhitel összege a következő tanévtől - áll egy pénteken megjelent kormányrendeletben. Ezzel együtt törölték az állami kamattámogatás feltételei közül törölték a nyelvvizsgát is, ahogyan egy másik pénteki rendelet a korábbi, a gazdaságvédelmi programról szóló közlésekkel összhangban rendelkezik arról is, hogy az idén záróvizsgát tevő (vagy azt már letett) hallgatóknak nem kötelező nyelvvizsgát is tenniük. Aki már megkezdte a nyelvvizsga letételét, de nem tudta befejezni a veszélyhelyzet miatt, annak a nyelvvizsga-bizonyítványát a részvizsgák eredményeiről kell kiállítani. Hogy a diákhitelek visszafizetését is felfüggesztették, azt már korábban megírtuk.

Őrizetbe vett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egy 34 éves ajkai férfit, akit többszörös emberölési kísérlettel gyanúsítanak -írja a Police.hu.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 15 « 16. oldal » 17 18 19 20 21 22  ... 1201 Következő »