2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Akár készpénzt is felvehet az egyik diszkontlánc pénztárában az, aki bankkártyával fizet. A tranzakció vásárlásnak minõsül, így külön költség sem terheli, ráadásul a szolgáltatás hitelkártyával is igénybe vehetõ. Az egyetlen megkötés, hogy alkalmanként húszezer forintnál nem lehet nagyobb a felvett összeg.

Habár tudatos használattal éves szinten több tízezer forintot is spórolhatunk a hitelkártyákkal, a bankok mégsem hozzák szívesen nyilvánosságra, hogy az ügyfelek hány százaléka tudja kihasználni a plasztik nyújtotta elõnyöket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank a hitelkártyákkal kapcsolatos kamatmentes fizetésrõl szóló tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, és ezért 38 millió forint bírságot szabott ki a bankra – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

Felmérések szerint százból 12 hitelkártya-tulajdonos szokott ATM-bõl pénzt felvenni kártyájával - pedig ez az egyik legdrágább banki tranzakciónak számít.

Más már ez a hitelkártya2013-07-22 11:21:10

2013. július 22. A közhiedelemmel ellentétben a hitelkártyák többségével most, és az illetékemelés után is díjmentesen lehet vásárolni. A hitelpénz ára csökkent, nõttek a pontgyûjtési lehetõségek és több bank akár ingyenesen figyelmeztet a határidõk betartására.

A tranzakciós illeték mellett is megéri hitelkártyával fizetni a boltokban. Igaz, hogy több bank is áthárítja az augusztustól 3 ezrelékes illetéket, de még így többet kereshetünk a ha a bank pénzét használjuk a kamatmentes idõszakban.


Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!

« 1. oldal »