2024. április 27. Szombat, Zita.
 

December 22-ig jelentkezhetnek be az egyszerûsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá 2015-re a vállalkozások, és addig lehet kijelentkezni is alóla.

Az idén december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkezõ vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Drágább állam, stagnáló jóléti kiadások, nominális értelemben növekvõ deficit − így foglalható össze a Napi szerint címszavakban a 2013-as költségvetési tervezet, amely péntek este került a parlament elé. A lakosság adóterhelése kerek 500 milliárd forinttal nõ.

 

Budapest, 2012. április 9., hétfõ (MTI) – Az egyszerûsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak csütörtökig, április 12-ig kell befizetniük az elsõ negyedév utáni adóelõleget, bevételük 37 százalékát.

 

Az országgyûlés már hétfõn szavazhat a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékének korlátozásáról, amennyiben a képviselõk megszavazzák a házszabálytól való eltérést. A képviselõk tárgyalnak a jövõ évi adótörvényekhez fûzött módosítókról is.

« 1. oldal »