2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Folytatódik a tavalyi kedvezõ tendencia a turizmusban az MTI-nek nyilatkozó szakértõk szerint, erre engednek következtetni a márciusi és az elsõ negyedéves eredmények is.

A Hotelstars minõsítõ-rendszer sikerét mutatja, hogy a magyar szállodai kapacitásnak már mintegy 60 százaléka csatlakozott hozzá, és ezek produkálják a vendégéjszakák 73 százalékát – mondta Ruszinkó Ádám helyettes-államtitkár a 400. védjegytábla átadóünnepségén hétfõn, Siófokon.

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgõ húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképbõl.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Szálloda, apartman helyett magánlakások is tömegével hozzáférhetõk már a szálláskeresõknek. Magyarországon is egyre inkább terjed az újfajta vendéglátás.

Nõtt a szállodák saját honlapján beérkezõ online foglalások aránya 2013-ban, Budapesten az online foglalt szobaéjszakák 26,9 százaléka származott saját weblapról, míg 2010-ben csak 13,9 százalék – derül ki a BDOnline.hu és a Turizmus.com legfrissebb online szállodapiaci felmérésébõl.

Új táblákat, logókat, pontosabban nemzeti tanúsító védjegyeket kell figyelniük a szálláshelyeken az utazóknak. Bevezették ugyanis azt a védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minõségi garanciáját hivatott elõsegíteni öt szálláshely-típusnál. A cél, hogy mindenki a megfelelõ színvonalú szállást kapja a pénzéért, és bár senkit sem köteleznek arra, hogy ezeket a jeleket használja, az új szabályozás erõs minõségi kritériumokat is jelenthet. A Pénzcentrum.hu mutatja az új jelzéseket.

Háború nincs, víz van - röviden így reagált Hajdúszoboszló polgármestere, Sóvágó László a Független Hírügynökség érdeklõdésére a sajtóban megjelent hírre, hogy nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdéssé vált a termálvíz kitermelés ügye a fürdõvárosban. Cáfolta, hogy politikai kérdés lenne a gyógyvíz ügye.

Mintegy 850 millió forintból valósul meg az a négycsillagos szálloda Berettyóújfaluban, aminek alapkövét a napokban helyezték el ünnepélyes keretek között.

« 1. oldal »