2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-03 09:12:33
Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Az év végi szezont két részre kell osztani, mert eltérõ közönség fordul meg a szállodákban a karácsonyi napokon és a szilveszteri idõszakban: elõbbi esetben a nagyobb családok, míg az óév búcsúztatására rendszerint idõsebb párok, illetve több családból álló baráti társaságok érkeznek a szállodákba.

A közlemény idézi Weich Anikót, a maiUtazas.hu partnerét, a Puchner Kastélyszálló értékesítési vezetõjét, aki elmondta: idén a karácsonyi szezonra teljesen be vannak táblázva, és a szilveszteri idõszakra is 70 százalékos a foglalás, ami szintén javuló tendenciát mutat a tavalyi évhez képest. Hasonlóan látja a helyzetet Gál Bertalan, a cserkeszõlõi Aqua-Spa Konferencia és Wellness hotel igazgatója is. Közölte, hogy tavaly is mindkét idõszak telt házzal üzemelt, idén jóval hamarabb foglaltak a vendégek, így már hónapokkal elõre látták, hogy sikerül hozni a tavalyi számokat az ünnepi idõszakban is.

A megkérdezett szakemberek egyhangúan úgy látják, hogy az ünnepi idõszakban inkább a belföldi turizmus élénkül fel, ritka a külföldrõl érkezõ vendég. A keleti országrészben azért elõfordul, hogy a határon túlról, fõleg Romániából érkeznek családok, vagy nagyobb társaságok is, bár ez utóbbi inkább a szilveszteri idõszakra jellemzõ. Gál Bertalan kiemelte még az évzáró rendezvényeket, karácsonyi partikat, amelyeket jellemzõen környékbeli cégek rendelnek meg.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének fõtitkára az MTI érdeklõdésére elmondta: a vidéki, balatoni wellness hotelekben évrõl-évre erõsödõ karácsonyi kereslet jellemzõ, de a vendégek 70-80 százaléka belföldi. Idén is az átlagosnál erõsebb forgalomra lehet számítani - tette hozzá. A karácsony a fõvárosban gyengébb idõszaknak számít, mivel itt jellemzõen az üzleti utazók vannak többségben, és ekkorra a karácsonyi vásárok is véget érnek.

A maiUtazás.hu körkérdése szerint a karácsonyi, szilveszteri idõszakban a legtöbb szálloda speciális menükkel, az ünnepekre jellemzõ étel- és italkülönlegességekkel készül a vendégek fogadására.

Az Utazok.hu cégcsoport portfóliójában több tematikus oldal található. Az Utazok.hu online szállásfoglaló portálon a látogatók több mint 2600 szálláshely kínálatát böngészhetik. A weboldalak több mint 650 ezer regisztrált felhasználóval és éves szinten 4,5 millió látogatóval rendelkeznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!