2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Sok kismama, azért nem tud visszamenni korábbi munkahelyére, mert az megszûnt, vagy mert munkaideje nem összeegyeztethetõ a kisgyermekeivel. Az OKJ-s képzések rengeteg lehetõséget adnak egy új szakma megtanulására is, a legtöbben mégis a pénzügyi vonalon szeretnének elhelyezkedni.

Hat ország szakemberei foglalkoztak a mezõgazdasági erdészet problémáival a Debreceni Egyetem nemzetközi munkaülésén.

A miniszteri biztos azért dolgozik, hogy minél szélesebb körben induljanak duális képzések.

Egyre több fiatal számára jelent alternatívát az OKJ-s képzés.

Oklevelet kaptak2015-02-18 12:45:14

Átadták az okleveleket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kormányablak ügyintézõ szakirányú továbbképzési szak II. évfolyamát sikeresen teljesítõknek a Megyeháza Árpád-termében kedd délután.

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktõl azonban jelentõsen eltér az orvosképzõ karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerõszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.

Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentõ programot, január 12-tõl ismét lehet jelentkezni a képzésekre, amelyek februárban indulnak - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezetõ igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

A Kertészek, kertbarátok Hajdú-Bihar megyei szövetsége az idei népfõiskolai továbbképzésen is szívesen látja mindazokat, akik szeretnének találkozni hobbitársaikkal, és felfrissítenék vagy bõvítenék tudásukat az alábbi témakörökben.

A közös szolgálatellátás hatékonyságának javítása érdekében a rendõrök által szervezett képzésen vettek részt a debreceni polgárõrök.

A rendészeti hivatás iránt érdeklõdõ középiskolásoknak tartott nyílt napot a Debreceni Rendõrkapitányság. A fiatalokat a megye többi rendõrkapitánysága is nyílt napokon várja a közeljövõben.

Elindult a felsõoktatási keresztféléves felvételi eljárás: a jelentkezõknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, fõiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárásban maximum öt hely jelölhetõ meg.

Elérhetõk az ügyintézési funkciók a felsõoktatási e-felvételiben, amelyet minden jelentkezõ használhat adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra – azok is, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. kedden az MTI-vel. A módosítások határideje idén július 10-e.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

Õsztõl rá sem ismerünk az OKJ-rendszerre: átalakulnak vagy akár megszûnnek tanfolyamok, emelkedik a tandíj, és hosszabb lesz a képzési idõ is.

 

A gazdaság és a munkaerõpiac változásához igazodó képzések támogatására a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) eddig összesen 1418 projekt részesült mintegy 75 milliárd forint támogatásban, melybõl mintegy 24 milliárd forintot elõlegként, és további 42 milliárd forintot számla alapján már kifizettek az Európai Szociális Alapból.

Felhívás képzésre!2012-03-17 10:47:11

Szerezzen INGYENES képesítést népi kismesterségekre!

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

Idén õsszel több mûvelõdési intézmény is bekapcsolódik a felnõttképzésbe.

A Bihari Szabadmûvelési és Népfõiskolai Egyesület, valamint a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár

2009. október 14-én szerdán 10 órakor tartja az Építõ Közösségek - közmûvelõdési intézmények az egész életen át tartó tanulásért címû projekt Nyitó Konferenciáját, melyre meghívták a közmûvelõdési intézmények és civilszervezetek képviselõit.

 

 

 

CIVIL FELNÕTTKÉPZÉSI SZERVEZETEK  MEGYEI FÓRUMA

2009. június 12. (péntek)

Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Közmûvelõdési Központ

(4026 Debrecen, Bem tér 19/D).

 

Hajdú-Bihar - Összesen 1 milliárd forintot nyert két uniós pályázaton Hajdúszoboszló, Püspökladány és Berettyóújfalu szakképzési társulása.

"Hogyan tovább? - A bihari térségben mûködõ civil szervezetek, helyi közösségek fejlesztése, erõsítése" címû komplex szervezetfejlesztõ program helyzetfelmérõ tanácskozása zajlott november 15-én délután a csökmõi Tájházban.

« 1. oldal »