2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A muskátli helyes tartása2015-05-03 09:29:14

A muskátli nagyon fényigényes, a déli fekvésû helyeken a tûzõ napot is jól viseli. Egyes fajták, mint a tiroli futómuskátli viszont károsodhat, ha egyidejûleg a levegõ is nagyon száraz.

Paprika, paradicsom és bazsalikom a panelházak árnyékában. Budapest után vidéken is egyre több településen hoznak létre közösségi kerteket. Hogyan lehet elhanyagolt földterületekbõl virágzó kiskerteket teremteni, és miként kovácsolódhat össze egy közösség palántanevelés közben?

A 2012-es indulás óta évente duplázódott a Legszebb konyhakertek programban részvevõ települések száma, idén eddig 180 önkormányzat csatlakozott, a jelentkezési határidõ március 20-án jár le.

Hajdú Lajost, a bocskaikerti kertbarátkör rutinos tagját kérdeztük a télrõl, a kora tavaszi kerti munkákról.

A kertbarátok igazán tudják, mi szükséges a jó bor elõállításához.

A metszés és a mechanikai ápolási munkákat követõen az elsõ növényvédelmi kezelés a tél végi lemosó permetezés.

A Kertészek, kertbarátok Hajdú-Bihar megyei szövetsége az idei népfõiskolai továbbképzésen is szívesen látja mindazokat, akik szeretnének találkozni hobbitársaikkal, és felfrissítenék vagy bõvítenék tudásukat az alábbi témakörökben.

Fellendülõben van a városi kertmozgalom, melynek népszerûsítésében számos szervezet vesz részt országszerte. Így lesz falusi „feeling” a városokban!

A hagyományos fényforrások rendkívül sok energiát fogyasztanak, ezért az Európai Unióban már jogszabály is korlátozza a gyártásukat és az EU-ba történõ behozatalukat. Mivel hamarosan teljesen eltûnnek a piacról, már most érdemes váltani.

Az OBI nemcsak óriási választékkal várja a barkácsolás szerelmeseit, hanem egyenesen eléjük megy: áruházai mostantól a RichPOI üzletkeresõ alkalmazásban is megtalálhatók, így mindenki könnyedén kiválaszthatja a hozzá legközelebb esõ OBI-t, bármerre is járjon.

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) elkészítette a kiskertek haszonbérleti problémáját orvosló törvényjavaslatát, amelyet az õszi ülésszakban benyújt az Országgyûlésnek - közölte az FM.

A Városi Kertek Egyesületének vezetõje szerint egyre népszerûbbek a lakótelepen megvalósítható közösségi mintakertek, Kispest és Óbuda után a szentendrei önkormányzat készül megállapodást kötni az effajta "zöld szigetek" létrehozását szervezõ civil szervezettel.

Országos átlagban 11 százalékkal, hektáronként 695 ezer forintra emelkedett tavaly a termõföld ára – közölte az OTP Jelzálogbank hétfõn az MTI-vel.

Egyre többen tartják fontosnak, hogy minél jobb minõségû és egészséges élelmiszert termeljenek meg maguknak és minél több település kapcsolódjon be az idén már országos méretûvé szélesedett konyhakert-mûvelési programba - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcagon, a Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésû mozgalom 2014. évre való meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Január 1-jéig visszamenõleg díj- és illetékmentessé nyilvánította a földhasználati nyilvántartási eljárást a parlament.

Több száz kaktuszt tudhat magáénak Mándoki Attiláné Pocsajban, aki szenvedélyes gyûjtõ.

« 1. oldal »