2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az egész országban viharos szél várható hétfõnForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-14 08:20:35
Hat megyére és a fõvárosra másodfokú, az ország többi részére elsõfokú figyelmeztetést adott ki hétfõre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken a legerõsebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

A meteorológiai szolgálat arra is kitért: hétfõ reggel a szélvédett, gyengén felhõs, a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvõ tájakon elõfordulhat gyenge talaj menti fagy. A nap második felében északnyugat felõl erõs hidegfront érkezik. A front elõtt és a fronton záporok, zivatarok alakulnak ki – emelték ki, megjegyezve: zivatarokra nagyobb eséllyel az ország déli felében lehet számítani.

Egy-egy erõs záport vagy zivatart kisméretû jég vagy jégdara kísérhet. Helyenként rövid idõ alatt nagy mennyiségû 10-20, néhol esetleg 20 milliméternél is több csapadék hullhat – tették hozzá.

Az országos középtávú elõrejelzés szerint a jövõ héten hûvös, szeles, esõs idõ várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!