2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Nem lesz népszavazás a képviselõk költségtérítésérõlForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-15 14:24:06
Seres Mária még tavaly kezdeményezett népszavazást azért, hogy a képviselõknek csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson költségtérítés.

Az Országgyûlés hétfõi ülésén 341 igen, ellenszavazat nélkül és 4 tartózkodás mellett leszavazta Seres Mária népszavazási kezdeményezését a képviselõk költségtérítésével kapcsolatban.

Seres Mária még tavaly kezdeményezett népszavazást azért, hogy a képviselõknek csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson költségtérítés. Idén februárra több mint 600 ezer aláírást gyûjtött össze, amelyet az Országos Választási Bizottság (OVB) hitelesített is.

Az Országgyûlés áprilisban határozatot is hozott arról, hogy meg kell tartani a referendumot. Közben azonban az MSZP-s Göndör István is beadott egy javaslatot a képviselõk juttatásainak megadóztatásáról, amelyet a parlament június végén elfogadott. Az Alkotmánybíróság (AB) ezután július közepén okafogyottá nyilvánította a népszavazást. Seres Mária azonban azt állította: ez a törvény nem hogy nem teszi elszámoltathatóvá a képviselõket, hanem bújtatottan még meg is növeli a bevételeiket. Az AB döntése miatt a parlamentnek hétfõn újra kellett tárgyalnia az országgyûlési határozatot.

A határozatban az AB döntésére hivatkozva nem rendelte el a népszavazást az "egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyûlési képviselõknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés" kérdésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!