2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több pénz jut majd a középiskolákraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-06 10:07:22
Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

A tervek szerint kétszázkilenc milliárd forintot fordít az állam a középszintû oktatásra 2015–ben, ez tizenhárom milliárd forinttal több, mint idén – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erõforrások Minisztériuma köznevelésért felelõs államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen, ahol a már hagyománynak számító Középiskolai Igazgatók és Osztályfõnökök Fórumát tartották. Az államtitkár a fórumon hangsúlyozta: már elõkészítették a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megreformálásához szükséges lépéseket, amelyek immár csak szervezési, igazgatási kérdések. Az intézeten keresztül ötvenmilliárd forint pluszpénzt biztosít az állam az iskolák infrastrukturális fejlesztésére, illetve pedagógusbérekre – tetet hozzá.

Sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a jövõben cél az óvodai nevelés magasabb szintre emelése és erõsítése. Ez a munka világába vissza igyekvõ anyának és a majdan iskolába készülõ gyermeknek is elõnyös. Szeptemberre négyezer óvodai férõhely várja a gyermekeket.

– Folytatódik az ingyenes tankönyv program – emelte ki, majd kérdésre elmondta: nem tud arról, hogy a kormány felére kívánja csökkenteni a gimnáziumba bejutók számát. „Ennek semmi jele nem mutatkozik a jövõ évre tervezett büdzsében.” Az államtitkár a fórumon beszélt arról, hogy némelyik intézménynek profiltisztításra van szüksége a képzések tekintetében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!