2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A héten folytatódik a télies idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 09:45:22
A jövõ héten folytatódik a télies idõ: többször várható havazás, megerõsödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint hétfõn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas esõ és esõ is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb hõmérséklet nagyrészt plusz 1-5 fok között valószínû.

Kedden borult, párás, és kevésbé felhõs helyek egyaránt lesznek, északon, északkeleten van a legkisebb esélye a napsütésnek. A Dél-Alföldön megerõsödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hõmérséklet, de a kevésbé felhõs, havas tájakon mínusz 10 fok is lehet. Nappali mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegedhet a levegõ.

Szerdán egyre többfelé várható csapadék. Északnyugaton, nyugaton, illetve az Északi-középhegységben inkább havazás, a közép- és délkeleti országrészben esõ, havas esõ lesz a jellemzõ, de hajnalban átmenetileg ónos esõ is elõfordulhat. Többfelé megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínû, de a kevésbé felhõs, hóval borított tájakon mínusz 10 fok is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.

Csütörtökön délnyugaton több, északkeleten kevesebb csapadék valószínû. A Dunántúl északi felén inkább a havazás lesz a jellemzõ, délkelet felé haladva havas esõ, esõ is várható. Többfelé megerõsödik a szél, helyenként hófúvás is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult idõ lesz, sokfelé várható havazás, havas esõ, délkeleten esõ is. Többfelé erõs, helyenként viharos lesz a szél, hófúvás is elõfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között, nappali mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hõmérséklet.

Szombaton is többfelé lesz erõs a szél, de egyre kevesebb helyen várható havazás. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínû. Nappal mínusz 3 és plusz 2 fok közé melegszik a levegõ.

Vasárnap sok napsütés várható, számottevõ csapadék nem valószínû. Néhol megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximumhõmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!