2024. május 20. Hétfő, Bernát, Felícia.
 
Lezárult a nyomozás a szoboszlói gázpisztolyos rabló ügyébenForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-12 21:04:13
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar megyei rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértõk bevonásával – folytatott nyomozást Sz. Mátyás hajdúszoboszlói lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a kapucnit és símaszkot viselõ férfi 2016. január 9-én 10 óra 40 perc körül egy gáz-riasztó fegyverrel bement egy hajdúszoboszlói italboltba, ahol az eladónak fenyegetõen azt mondta, hogy „ez egy rablás, a pénzt kérem a kasszából!”, majd a fegyvert a nõ hátának szegezte és a kasszához kísérte õt. A megrémült nõ a kasszában lévõ pénzt átadta az elkövetõnek, aki a zsákmánnyal együtt a helyszínrõl elmenekült. A bolt alkalmazottja ezután értesítette a bûncselekményrõl a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.



A bejelentést követõen a rendõrök azonnal a helyszínre mentek és forró nyomon megkezdték a tettes beazonosítását és felkutatását, amely során nyomkövetõ kutyát is indítottak. A beszerzett információk alapján a megyei rendõr-fõkapitányság nyomozói és a helyi rendõrök hat órán belül azonosították a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit Hajdúszoboszlón elfogtak és a városi rendõrkapitányságra elõállítottak. A 31 éves férfit a jellegzetes járása buktatta le, amit a biztonsági kamera felvételei alapján egy helyi körzeti megbízott felismert.

Sz. Mátyás gyanúsítotti kihallgatásán a nyomozóknak elismerte a bûncselekmény elkövetését. A rendõrség által bûnügyi õrizetbe vett férfi elõzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2016. január 12-én elrendelte.
A házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a bûncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát.

A rendõrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság –

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek