2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Verekedés, rendszerhibák, rossz jegyek a foci vb-nForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 10:05:49
Rossz fõpróba a foci vébé elõestéjén. Eltiporták egymást a szurkolók egy felkészülési meccs elõtt vasárnap, miután kinyitották a kapukat. 16 ember megsérült.
Felvetõdött a kérdés, hogy mennyire tudják szavatolni a biztonságot a szervezõk. Gond van a jegyekkel is, vannak olyan helyek, ahonnan nem látni a pályát, összeomlott a számítógépes rendszer, miközben néhány nap múlva kezdõdik a futball-világbajnokság.

Épphogy kinyitották a stadion kapuját, máris özönlött be a tömeg. Nigéria és Észak-Korea felkészülési meccsére ingyenjegyeket osztogattak, de jóval többen akartak bejutni, mint ahány embernek jegy jutott. A tülekedõ szurkolók eltiporták egymást. A szervezõk ekkor lezárták a bejáratot, ám amikor késõbb egy másikat megnyitottak, a jelenet megismétlõdött. Az eset miatt sokan kételkednek, hogy megfelelõ biztonsági feltételek mellett kezdõdik-e a világbajnokság. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség mindenesetre elhatárolódott a történtektõl, közölték, hogy nem õk szervezték a vasárnapi meccset.

Közben tömegjelenetek alakultak ki reggel a jegypénztáraknál, miután a FIFA piacra dobott még több tízezer jegyet - ezek egy része olyan helyekre szól, ahonnan nem látható az egész pálya. Volt, aki vasárnap este állt be a sorba.

"Összeomlott a rendszerük, nem mûködtek a nyomtatók sem, rengeteg probléma volt" - mondta egy szurkoló, aki végül egy olyan meccsre sem kapott jegyet, amire szeretett volna.

Egy argentin házaspár már régebben megvette a belépõket és a repülõjegyeket, de miután minden pénzüket elköltötték, szállodára már nem jutott. Mivel azonban az argentin válogatott minden áldozatot megér nekik, a következõ hónapban egy autóban mosakodnak, alszanak és élnek majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!