2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti vasúti forgalomkorlátozásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-31 10:27:51
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.  

A Budapest-Szolnok-Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán augusztus 21-tõl 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lõszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint jelentõs mennyiségû robbanóanyag került elõ a pályafelújítási munkálatok elõkészítésénél. Ezt a vágányzárat hétfõn vasárnapig meghosszabbították, mivel újabb második világháborús eszközöket találtak a Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújításánál.

A MÁV szerdai közleményében azt írta: a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán vasárnap a hajnali órákban megszûnik az augusztus 21-vel bevezetett vonatpótló autóbuszos közlekedés, illetve a jelentõs forgalomkorlátozás.

Vasárnaptól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik, köztük az InterCity vonatok is. Az InterCity vonatokra a menetjegyeken felül a felárakat (pótjegy, helyjegy) is meg kell fizetni – tették hozzá.

A MÁV hétfõn közölte az MTI-vel, hogy újabb nagy mennyiségû második világháborús lõszert és egyéb robbanóanyagot találtak a Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújításánál, ezért meghosszabbítják az augusztus 21-tõl bevezetett vágányzárat.

A vasúttársaság közleménye szerint az elmúlt héten csaknem száz 40 milliméteres magyar légvédelmi repeszgránátot, 75 milliméteres magyar repesz- és páncéltörõ gránátot, 105 milliméteres magyar repeszromboló és rombológránátot, valamint mintegy 50 kilogramm gyalogsági éles lõszert és több mázsa már nem mûködõ robbanótestet találtak a lõszermentesítést végzõ szakemberek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!