2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 

Ezer milliárd felett az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona. Az egy fõre esõ megtakarítás 971 ezer forintra nõtt. Az összes megtakarító 7,2 milliárd forint állami támogatást kapott adó-visszatérítésként.

45 év múlva már csak 8 millióan leszünk Magyarországon, a társadalom elöregedése folytatódik, a nõk egyre késõbbre halasztják a gyermekvállalást vagy egyáltalán nem is vállalnak gyereket. Mindez pedig oda vezet, hogy 45 év múlva már két aktív korú magyarnak kell eltartania egy nyugdíjast. Azért nem kell félni a jövõtõl, jelenleg három olyan nyugdíj-megtakarítási termék is van a piacon, amely adókedvezménnyel egybekötve segít felkészülni a nyugdíjas évekre. Az alábbi cikkben az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-elõtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás adta lehetõségeket mutatjuk be.

A kedvezõtlen változások ellenére csak 2,3 százalékkal csökkentek az önkéntes nyugdíjpénztárakba befizetett munkáltatói hozzájárulások összege az elsõ negyedévében. A hozamok jók, a tagok ragaszkodnak a hosszú távú megtakarításukhoz, amelyet a saját jövedelmükbõl is gyarapítanak.

2013. augusztus 12. A pénzügyi felügyelet nyugdíjpénzzel kapcsolatos aggodalmát nem osztja a Stabilitás Pénztárszövetség. Mint elnöke, Lehoczky László az Azénpénzem.hu kérdésére hangsúlyozta: az idei elsõ félévben már nem veszteséggel mûködtek a kasszák. Igaz, ehhez a nem fizetõ tagok megtakarításainak „megcsapolása” kellett.

« 1. oldal »