2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Bankot rabolt a nyugdíjas rendõrForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-08 10:45:41
Pandúrból rabló. Csaknem 3 millió forintot zsákmányolt az a 42 éves nyugdíjas rendõr alezredes, aki még kedden délelõtt rabolta ki egy játékpisztollyal a jakabszállási takarékszövetkezetet.

A nyugállományú rendõrtiszt kilátástalan anyagi helyzetével indokolta a rablást, amikor volt kollégái elfogták a lakásán. A férfi nyugdíjazása elõtt a fõkapitányság gazdaságvédelmi osztályán dolgozott kiemelt fõnyomozóként, pontos, megbízható rendõrnek tartották.

Csuklyával a fején, pisztollyal a kezében lépett az ügyféltérbe a rabló, hanyagul odavetette a táskát a pénztárosnak – ebbe kellett rakni a kasszában lévõ pénzt. Alig fél perc alatt csaknem 3 millió forintot zsákmányolt. A biztonsági kamera felvette a rablást.

„Megállt a pénzszállító autó, és akkor le és föl sétált õ elõtte, nézelõdött, és akkor utána egy pillanat alatt bement a bankba.”

A szemben lévõ zöldséges bolt alkalmazottjának már kora délelõtt feltûnt a zöld kabátos férfi. Azt meséli, megvárta, amíg lepakolják a pénzszállító autót, csak utána lépett a bankba. Hamarosan újra feltûnt az utcán, sietett. Az egyik pénztáros rohant utána, így még éppen sikerült megjegyezni a bankrabló autójának a rendszámát.

„Rendelkezésünkre állt egy rendszám, így eljutottunk egy 42 éves kecskeméti férfihez, aki sajnálatos módon pár évvel ezelõtt a rendõrség állományában teljesített szolgálatot, kihallgatása során a bûncselekmény elkövetését elismerte” – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

A nyugdíjas rendõr alezredes a fõkapitányság gazdaságvédelmi osztályán dolgozott kiemelt fõnyomozóként, százmilliós csalásokra derített fényt, rendkívül pontos, megbízható rendõrnek tartották. A rablást kilátástalan anyagi helyzetével indokolta.

A rendõrök a férfi lakásán hiánytalanul megtalálták az elrabolt pénzt, és a rabláshoz használt ruhákat. Az autóból még a pisztoly is elõkerült, mellyel megfenyegette a pénztárost. Kiderült, hogy játékpisztollyal rabolta ki a bankot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!