2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A Mol bruttó 5 forinttal csökkentette a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

A PwC Magyarország legfrissebb, Merre tart az elektromos autók piaca? címû tanulmánya szerint 2023-ra az elektromos jármûvek futásteljesítménye éves szinten eléri a hagyományos hajtásúak jelenlegi futásteljesítményét.

A javaslattevõ a magyar autós szakma képviseletében az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete.

Tökéletes védelem nem létezik, minden csak idõ kérdése. Nincsenek biztonságos autómárkák, a tolvajok a luxusjármûvektõl a legolcsóbb kategóriáig mindent visznek, ha kell, alkatrésznek.

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt.

Emelkedik a benzin ára2014-04-15 13:08:21

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Ingyenesen átvizsgálták, és ha közlekedésre alkalmasnak találták, megfelelõ mûszaki állapot esetén – vizsgadíj befizetése mellett – a jármû azonnali mûszaki vizsgáztatást vállaltak. Mindezt szombaton a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelõsége Bartók Béla úti bázisán. Az akcióval együtt rendezte meg a megyei Balesetmegelõzési Bizottság a tavaszi motoros rendezvényét, melyen a résztvevõk kipróbálhatták a motoros ügyességi pályát, illetve a motoros szimulátort.

Legyen béke az utakon címmel közlekedési kampány indult a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére több szervezet közremûködésével annak érdekében, hogy javuljon a közlekedési morál.

A javítások megkezdõdtek, de így is sok helyen kátyúsak az utak, baleset érheti az autósokat, motorosokat.

Az új jogszabályok ugyanakkor nem jelentenek komoly szigorítást idehaza, mert többségük már egy ideje érvényben van Magyarországon.

Emeli bruttó 3 és 5 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Számos országban jelentõs támogatással forgalmazzák a tisztán elektromos, illetve a tölthetõ hibrid jármûveket. A kormány által vázolt Jedlik Ányos program üzenet arról, hogy a környezettudatos autózást pártolják.

Három új irányelvet is elfogadott az Európai Unió Tanácsa, amelyek a közúti biztonságot hivatottak javítani, egyik közülük a mûszaki vizsgáztatás új szabályait tartalmazza.

Március 31-ig igényelhetnek gépkocsi vásárlási támogatást a fogyatékossággal élõ emberek az év elsõ jelentkezési idõszakában.

A Mol bruttó 3 forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné most nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Bizonyíték lehet közlekedési perekben az autóra szerelt fedélzeti kamera felvétele, de ha azt a készítõje nyilvánosságra hozza, jogot sérthet. Arra pedig különösen ügyelni kell, hogy Ausztriába senki ne vigyen ilyen magával eszközt kocsija szélvédõjére tapasztva.

Diákok, pedagógusok és már jogosítvánnyal rendelkezõk frissíthetik fel KRESZ-ismereteiket a tanulok.hu és a kreszfelfrissito.hu oldalon.. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kis idõ és internetelérés. Mindez persze nem váltja ki a jogosítvány megszerzését célzó tanfolyamok elméleti részét.

Miután az új autók értékesítése visszaesett, a márkaszervizek kedvezményes árú programokkal vonzzák magukhoz az idõsebb autók tulajdonosait - közölte a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete hétfõn az MTI-vel.

A KRESZ (Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása) megalkotása óta eltelt közel negyven évben több mint harmincszor változott. A hatályos jogszabályban ezért tucatnyi különbözõ stílusú közúti jelzés található.

Még másfél hétig, február 5-éig lehet véleményezni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatát a KRESZ-módosításról; a szaktárca hivatalos oldalán olvasható javaslatban egyebek mellett új fényjelzések és egységes táblák bevezetése szerepel.

Eltûntek a pótdíjakkal és büntetésekkel kapcsolatos iratok. A fõváros és két kerületi önkormányzat tulajdonában lévõ parkolási kft. a pótdíjak behajtásával megbízott ügyvédet tartja felelõsnek a történtekért. Az ügyvéd ezt vitatja. Az ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben.

A tavalyi adatok azt mutatják: 5,6 százalékkal több autót és kishaszonjármûvet helyeztek forgalomba Magyarországon 2013-ban, mint egy évvel korábban.

Brüsszel elfogadta az e-segélyhívó rendszer bevezetését, az eszköz 2015-tõl kötelezõ, de még nem tudni, a régi autókban is kell-e használni.

Véget érhetnek a veszélyes autós üldözések egy, a rendõrautókba beépített eszköznek köszönhetõen, mellyel egyetlen pillanat alatt megállítható a gyorshajtó vagy menekülõ jármû.

Jelenleg az átmenet idõszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30%-kal csökken, amely elképesztõ hatást gyakorol a gépjármûiparra.

« Előző « 5. oldal » 10  Következő »