2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A nemzetgazdasági miniszter a bankokkal való tárgyalást tanácsolja a nehéz helyzetbe jutott devizaalapú autóhitellel rendelkezõknek.

Bruttó 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetõssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton - válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

A havas, de még inkább a jeges út igencsak próbára teszi az autósok türelmét, tudását, idegrendszerét. Köztudott, hogy útjainkon leginkább kiszolgált autómatuzsálemek futnak, amíg bírják még magukat. Persze egyre gyakrabban találkozunk már modern, jól felszerelt csodamasinákkal is.

Jelentõs mennyiségû ónos esõ hullott és fagyott az utakra megyénkben péntek este.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a viszonteladó partnerekkel együtt péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, csaknem 50 ezer autós váltott már megyei matricát.

Bruttó 2-2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát hétfõn a Mol Nyrt.

Megújítja és bõvíti a KRESZ-vizsgakérdéseket a Közúti Gépjármû-közlekedési Hivatal - közölte Érsek István, a hivatal vezetõje hétfõn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Defektmentes gumiabroncs2014-12-12 13:38:59

Az egyik nagy gumiabroncsgyártó cég a következõ hónapokban tehergépkocsi-flottákon megkezdi a haszongépjármûvekhez kifejlesztett levegõ-szintentartási technológia (Air Maintenance Technology, AMT) tesztelését.

Vége a benzinturizmusnak? 2014-12-10 11:05:33

Nyíregyháza - Az üzemanyagár csökkenésének hatásai a legjobban a benzinkutakon jelentkeznek.

Ismét csökkenti az üzemanyagárakat a Mol: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal mérsékli a társaság szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Gyógyszert szed vagy vezet?2014-12-09 12:22:19

A jármûvezetõi képességet vénymentes gyógyszerek is befolyásolhatják.

A biztonság egyik alapkövetelménye a gumik kifogástalan állapota.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság hasznos tanácsai a téli közlekedéshez.

Évente 1 millió 200 ezer ember hal meg közúti balesetben a világon, azaz percenként hárman. Az Európai Unióban egy év alatt 30 ezren vesztik életüket az utakon, hazánkban pedig tavaly hat év után elõször nõtt a balesetek száma.

November 1-jétõl csak abroncsnyomás-ellenõrzõ rendszerrel felszerelt személyautókat lehet forgalomba hozni az Európai Unióban. Az intézkedés célja a balesetek megelõzése, de hasznos azért is, mert megfelelõ keréknyomással kevesebbet fogyaszt az autó, az idejében megjavított gumi pedig megmenthetõ – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben címû mûsorában.

Az autókba beépített gáztartályokat jelenleg 3 évente kell ellenõriztetni, a jövõben ez az idõszak várhatóan négy évre módosul – a nemzetgazdasági miniszter errõl szóló rendeletének tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A rendõrök tetten érték azt a debreceni férfit, aki több gépkocsi feltörésével is gyanúsítható.

A debreceni nyomozók bíróság elé állítást javasolnak két férfival szemben is, akik egy-egy személygépkocsin vezették le dühüket.

A NAV részérõl a jövõben további hasonló ellenõrzések várhatók.

Októberben csaknem 20, az év elsõ tíz hónapjában pedig több mint 20 százalékkal nõtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon – közölte a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adatai alapján hétfõn.

Csaknem 400 roncsautót talált a Fõvárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szeptemberben Budapesten. Ezeket a jármûveket elszállítják, így parkolóhelyeket szabadítanak fel.

A Biztosítás.hu és a Netrisk.hu portál gyorselemzése szerint a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) díjak emelkednek - közölte a két szakmai portál a vasárnap hajnalban közzétett, jövõ évi tarifák gyorselemzése alapján.

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérõ lízingszerzõdések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelõre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

« Előző « 3. oldal »  ... 10 Következő »