2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Szekeres felvonulással vette kezdetét a szüreti nap, este a mûvelõdési házban folytatták a szüreti vigadalmat.

Magyarországon évente átlagosan ötvenszer riasztják a katasztrófavédelmet szén-dioxid-mérgezés miatt, ezek egy része halálos. A szüreti idõszak a legveszélyesebb.

Szüreti hétvége volt Pocsajban: pénteken a Kikelet és Mesevár óvoda ovisai vettek részt szüreti mulatságon, szombaton pedig a falu utcáin szekereztek a szüreti mulatozók.

Szüreti hétvége volt Pocsajban: pénteken a Kikelet és Mesevár óvoda ovisai vettek részt szüreti mulatságon, szombaton pedig a falu utcáin szekereztek a szüreti mulatozók.

A fürdõváros hagyományõrzõ közönsége számára is meghozta bõ kosarát az õsz: szüreti táncházban vehettek részt pénteken Hajdúszoboszlón, a Bocskai Rendezvényközpontban, a Kökörcsin Népzenei Együttes és Zsíros Renáta közremûködésével.

Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szõlõ minõsége még sokat javulhat.

Az õszi szüreti idõszak közeledtével a mustgáz veszélyére hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF), amelynek adatai szerint átlagosan évi ötven alkalommal riasztják mustgázzal kapcsolatos balesetekhez a tûzoltókat.

Az enyhe tél miatt egy hónappal korábban borultak virágba a gyümölcsfák, így az idén rekordkorán lehet majd meggyet és cseresznyét szüretelni – közölte a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) gyümölcstermesztési kutatóintézete kedden.

A falu utcáit rótták a ragyogó napsütésben a táncos lábú szüreti felvonulók: október 12-én 11 órakor indult a menet az iskolától.

A szüret a különbözõ történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerû munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évi munka gyümölcsével szembesül a szõlõmûvelõ.

Szüreti hétvége2013-09-23 19:33:55

A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói idén is megszervezték a már hagyománnyá vált Szüreti felvonulást és bált, szeptember 21-én.

Május-június hónapokban már több gyümölcsfaj termését szüretelhetjük.A betakarításkor azonban nagyon sok tényezõre oda kell figyelnünk. Ismerkedjünk meg ezekkel.

Bojt, ahová haza lehet jönni
Három napos Õszirózsa Fesztivált tartottak Bojton, ebben az egykor gazdag bihari kis faluban október harmadik hétvégéjén. A rendezvény az Új Magyarország Vidékfejlesztési program 2007­2013 Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.


Konyár - Nemrégiben rendezték meg Konyáron a Szüreti Vígságok programsorozatot, melynek keretén belül a Kurucz Albert Falumúzeumban megnyitották a „Vízválasztók” címû kiállítást.

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.

« 1. oldal »