2024. május 27. Hétfő, Hella.
 
Ennyi pénzbe még sosem került a választásForrás: globalpiac.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-04 19:33:48
Címkék: Bihari hírek
Az április 6-i választás minden eddiginél drágább volt, akár 8 milliárd forintba is kerülhetett. De ez még nem lenne olyan nagy baj. A demokrácia pénzbe kerül. Az igazi gond, hogy a Fidesz választási rendszere a pénzért induló bizniszpártok számára komoly profitot, a magyar demokrácia számára viszont komoly veszteséget jelentett.

Az országgyûlési választáson még 18 szervezet állított országos listát. Az uniós voksolásra már csak nyolc. Pedig mindkét listához elég volt nagyjából húszezer ajánlást összegyûjteni. Csak nem azért alakult így, mert az EP-választási kampányhoz már nem lehetett százmilliókat felvenni?

A választásokra elköltött közpénzeket valódi demokráciákban a valódi demokratikus feltételek megteremtésére használja az állam. A Fidesz nem ezt akarta, mert a hatalmának megtartása fontosabb volt számára, mint a demokratikus játékszabályok tiszteletben tartása. A Fidesz azért írta át országgyûlési választási rendszert, hogy a bizniszpártokkal összezavarja a választókat, megossza az ellenzéket. Ez nem demokrácia, hanem a választók méregdrága manipulálása.

Az országgyûlési választási kampánnyal a bizniszpártok nagyot nyertek, a magyar demokrácia pedig nagyot vesztett. Az Európai Parlamenti választáson alig lesznek bizniszpártok, ezen Magyarország csak nyerhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek