2024. május 27. Hétfő, Hella.
 
Idegenforgalmi fejlesztés Nyíregyháza-SóstógyógyfürdõnForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-26 10:41:00
A mintegy 2,1 milliárd forint értékû beruházás több részprojektbõl áll: az állatparkban megépül egy, az Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház, lesz egy pálinkaház, egy szabadidõs kondipark, és parkolóhelyeket építenek, sétányt alakítanak ki a Sóstógyógyfürdõ központjában.

Hamarosan elkészül a mintegy 2,1 milliárd forint értékû idegenforgalmi fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn - közölte Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere szerdán, a beruházás helyszíni szemléjén. A több részprojektbõl álló fejlesztés részeként megújul a megyeszékhely üdülõhelye: a Nyíregyházi Állatparkban megépül egy, az Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház, egy pálinkaház, egy szabadidõs kondipark. Emellett parkolóhelyeket építenek és sétányt alakítanak ki a Sóstógyógyfürdõ központjában.

Kovács Ferenc tájékoztatása szerint a sétány már teljesen kiépült, a futópályát is használhatják a látogatók, a park körüli munkálatoknál a zöldfelület rendezése és a szabadidõpark kiépítése van hátra. Hozzátette: erre a projektrészre a teljes költségvetésbõl csaknem 150 millió forintot fordítottak. A sétány mentén padokat telepítettek, a központi parknál és a tó körül 45 térfigyelõ vigyáz majd a biztonságra és a kihelyezett eszközök állapotának megóvására.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. vezérigazgatója a szemlén ismertette, hogy a parkfürdõ és az állatpark elõtti parkoló térkõ burkolatot kap, ez - több más kisebb beruházással együtt - július 15-re készül el. A pálinkaház augusztusra épülhet fel. A csaknem 650 milliós állatparki programrész jól halad, ezzel párhuzamosan az élményfürdõben is bõvítés kezdõdött el. A parkrendezés keretében több ezer évelõ növényt ültetnek el a területen, felújítják a csónakázó melletti stégeket, és napozóteraszokat is kialakítanak - tette hozzá a vezérigazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek