2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A Google fizet a Chrome hibáinak jelentéséértForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-01 19:53:18
A Google a múlt héten jelentette be, hogy egy kísérleti jelleggel elindított akció keretében fizetnek azoknak, akik a Chrome böngészõ hibáit jelzik a cégnek.

A Chromium Blog bejegyzése szerint minden hibáért 500 dollár jutalmat adnak, ám ha a probléma különösen súlyos vagy különösen trükkös, akkor a díj összege 1337 dollár hibánként (azért pont ennyi, mert az „elit” szó neten használatos írásmódja geek körökben „leet” , amit az 1337 számjegyekkel is le lehet írni).

A kíírás egyelõre nem érinti a Chrome OS-t, csak a Chrome böngészõt, illetve a mögötte álló Chromium projektet. „Bízunk abban, hogy sok olyan okos ember akad, aki szívesen segít nekünk” – nyilatkozta a kezdeményezésrõl Chris Evans, a Chrome biztonsági fejlesztéséért felelõs vezetõ.

Hasonló programja a Mozillának is van: 2004-ben jelentették be, hogy 500 dollárt fizetnek a Firefoxban, a Thunderbirdben vagy egyéb alkalmazásaikban található kritikus minõsítésû sebezhetõségek felfedezéséért. Ez a kezdeményezés természetesen a becsületes programozókra épít, hiszen egy komoly, még nem ismert sebezhetõségért a bûnözõk a feketepiacon akár 30 ezer dollárt is megadnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!