2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Szájkosár helyett harapásgátlóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-09 18:52:45
Harapásgátlót talált fel kutyáknak egy svájci férfi - adta hírül kedden a német média. Eltérõen a szájkosártól,...

Tim Saciri rugalmas, mûanyag fogborítója lehetõvé teszi az állatnak, hogy kinyissa és becsukja a száját, játsszon, miközben az elülsõ, alsó és felsõ fogakat beburkolva lehetetlenné teszi, hogy a kutya beleharapjon áldozatába.

A svájci férfi találmánya kicsit emlékeztet arra a betétre, amit azoknál az embereknél szoktak használni, akik éjszaka csikorgatják a fogaikat. A feltaláló eredetileg a négyéves rottweilerének fejlesztette ki a harapásgátlót, mivel Svájcban veszélyes kutyának minõsítik ezt a fajtát, ezért kötelezõ a szájkosár viselése. Tim Saciri azonban megsajnálta kedvencét, mert az állat nagyon szenvedett a szájkosártól.

A feltaláló szerint a kutya-fogvédõ alapvetõ szükségletet elégít ki, hiszen az állat nem érzi azt a korlátozottságot, amit egy szájkosárral, és a betét révén megszûnik annak a kockázata, hogy egy kutya súlyos sérülést vagy esetleges halált okozzon a harapásaival, fõként gyerekeknek. Példaként említette a tavaly februári esetet, amikor egy babát harapott halálra egy Jack Russell és egy Staffordshire bull terrier, márciusban pedig egy pitbull harapta le egy 11 éves kisfú egyik fülét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!