2023. február 3. Péntek, Balázs.
 
Vizsgálják, miért olcsó a Tesco-sertéshúsForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-09-11 08:31:13
Elindult a Tesco sertéshús-árképzésének ellenõrzése - írja a Napi Gazdaság. A cégnél a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal kutakodik, mert szeptember elején egy húsipari termelõ azt állította: túl olcsó a Tescóban árult hús.

A Napi Gazdaság szerint felmerült a gyanúja annak, hogy a kiskereskedelmi cég a beszerzési ár alatt kínálja a termékeket, lenyomva a felvásárlási árakat.

Az ügy kapcsán a Tesco szóvivõje, Hackl Mónika korábban az [origo]-nak tagadta, hogy beszerzési ár alatt árulnák a húsipari termékeket, de természetesen akciókat szoktak indítani, ilyenkor olcsóbban adnak bizonyos árukat.

Az [origo] a napokban már beszámolt arról, hogy a Tesco ellen a Kelet-magyarországi Húsosok Kereskedelmi Kft. (KMHK) kezdeményezett versenyhivatali és más vizsgálatokat. A húsosok a Vágóállat és Hús Terméktanácshoz fordultak emiatt panaszukkal.

Stummer Ildikó, az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársa az [origo]-nak általánosságban - a konkrét esettõl eltekintve - elmondta: Magyarországon a húsipari vertikumban a kereskedõk pozíciója a legerõsebb, õk tudják a leginkább érvényesíteni akaratukat a piacon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!