2024. április 27. Szombat, Zita.
 

A felnõtt magyar lakosság 89 százaléka elégedett az egészségi állapotával vagy legalábbis kielégítõnek tartja azt, csaknem kétharmada jónak vagy nagyon jónak tekinti, az egészségügyi ellátásokkal pedig a túlnyomó többség elégedett – ismertette Boros Julianna, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársa felmérésük eredményét csütörtökön Budapesten.

Több mint 20 százalékkal nõttek a lakáseladások az elsõ fél évben Magyarországon az elõzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

A beruházások volumene 21,2 százalékkal nõtt az idei év második negyedévében a múlt év azonos idõszakához képest, az elsõ negyedévi 22,6 százalékos ütem után – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szálláshelyek vendégforgalma 7,6 százalékkal nõtt júniusban és 6,8 százalékkal az elsõ fél évben a múlt év azonos idõszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Májusban 4,0 százalékkal nõttek a keresetek a közfoglalkoztatottak nélkül számolva az egy évvel korábbiakhoz képest. A béremelkedés a versenyszférában és a költségvetési szektorban gyakorlatilag kiegyenlített 4,1, illetve 3,9 százalékos volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

« 1. oldal »