2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 millió forintra bírságolt a CIB Bank Zrt-t, mivel a banknál kötelezettségszegést állapítottak meg - derül ki a jegybank határozatából.

A negyedik negyedévben 2072 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a pénzügyi intézmények az elõzõ negyedévi 2775 után - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közölt adatokból.

Az év végi ünnepekhez kötõdõ fogyasztási hitelfelvételek idején fogyasztóvédelmi témavizsgálatot és kommunikációs kampányt indított a jegybank - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tõketartozása az idei harmadik negyedévben – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból.

Szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe januártól, a vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank hamarosan felállítja azt az eszközkezelõt, amely a kereskedelmi bankok problémás kereskedelmi ingatlanhiteleit veszi majd át, a hivatalos nevén Magyar Reorganizációs és Követeléskezelõ Zrt. (MARK Zrt.) 100 százalékos tulajdonosa az MNB lesz – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa által megvitatott és elfogadott novemberi pénzügyi jelentésbõl.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsõ rendelete arról, hogy a pénzügyi intézményeknek hogyan kell elszámolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerzõdésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba.

A devizahiteleseket érintõ elszámolásról szóló MNB-rendelet az elszámolási törvény hatálybalépését követõen, november elején lép életbe. A rendeletben leírt módszertan alapján kell majd a bankoknak az árfolyamrés semmisége és a tisztességtelen, egyoldalú szerzõdésmódosítások miatt együttesen elszámolniuk – mondta Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MTI-nek.

Tavaly az éves kártyadíjakat az átlagos 1700 forintról 3000 forintra emelték a bankok, a tranzakciós illetéket pedig több lépcsõben és teljes körûen áthárították az ügyfelekre – mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a jegybank Jelentés a fizetési rendszerrõl címû kiadványát.

A pénzügyi szervezeteknek az eredetileg elõírt április 30. helyett – a felmerülõ problémák elhárításáig, a feladatok elvégzéséig, de – legkésõbb május 31-ig kell visszafizetniük a fogyasztóktól jogszerûtlen díj- és költségemelésekkel elvont összegeket.

Kamatdöntés - Az MNB 20 bázisponttal 3,8 százalékra csökkentette az alapkamatot
Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknál nagyobb mértékben, 20 bázisponttal 3,8 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.
« Előző « 2. oldal »