2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár.

Idén több mint ötmilliárd forinttal támogatja az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) a Nemzeti Együttmûködési Alapból (NEA) a civil szervezeteket, ez pedig kétmilliárd forinttal meghaladja a tavalyi keretet – jelentette be az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár szerdán Piliscsabán.

A mindennapi gyógyszeres kezelés mellett fontos a lelki oldal is, ami évtizedekig háttérbe szorult Magyarországon, de egyre többen észreveszik, hogy akár a hit, a vallásosság, akár a civil szervezetek ereje mennyire sokat segíthet a gyógyulásban - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára Zalaszabarban.

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint már minden harmadik ember végzett segítõ tevékenységet; a legtöbben fiatalok, akik elsõsorban a szociális, környezetvédelmi területen vállalnak ilyen munkát alkalmi jelleggel, de jellemzõen évente többször is - derül ki abból a kutatásból, amelyet Soltész Miklós az Emberi Erõforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelõs államtitkára és Orbán Balázs Századvég Alapítvány kutatási igazgatója ismertetett csütörtökön Budapesten.

A gyermekgondozási díj (gyed) mellett is jár a bölcsõdei ellátás a szülõknek - hívta fel a figyelmet az Emberi Erõforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelõs államtitkára a gyed extra intézkedéscsomagról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Soltész Miklós arról beszélt, a családtámogatási rendszer minden élethelyzetre segítséget tud adni.

Több mint százezer nõ vette igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól független nyugdíjba vonulást tesz lehetõvé 40 év munka után - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelõs államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Jövõre a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozók is megkapják a korábban elmaradt béremelést - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára Debrecenben.

« 1. oldal »