2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Még csütörtök éjjel is lehet helyenként 100 kilométer/órás széllökés, de péntekre egyre többfelé veszít erejébõl a szél. Pénteken helyenként még tartósan esik majd az esõ, de a hétvége további részében már inkább zápor, zivatar valószínû. Lassan javul az idõ, vasárnap már több-kevesebb napsütés is lehet, és 22 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután az MTI-vel.

Több dunántúli megyében már másodfokú riasztást adtak ki a viharos erõsségû szél miatt.

A hétvégén is folytatódik a változékony idõ, a napsütés mellett több helyen lehet esõ, akár zivatar is. Néhol megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, de marad a meleg idõ, vasárnap, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Tizenegy megyére és a fõvárosra adott ki figyelmeztetést a várható felhõszakadás miatt keddre a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén is folytatódik a változékony idõ, sok lesz a napsütés, de többfelé csapadékra is számítani lehet. Vasárnapra némileg enyhül az idõ, több helyen várható esõ, de néhol így is 20 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott elõrejelzésébõl.

A héten, április elsõ napjaiban változékony idõ várható: sok napsütésre, de esõre, záporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken még lehet kisebb esõ, de a hétvége nagy részében száraz, napos idõ várható. A leghidegebb órákban helyenként még elõfordulhat gyenge fagy, délután már 20 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az idén már nem várható hóesés, hét végén helyenként esõre lehet számítani, néhol megerõsödhet a szél is, de szilveszterkor már nem valószínû csapadék, mérsékelt marad a légmozgás, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat adataira hivatkozva az MTI.

« Előző « 2. oldal »