2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

 

Januártól a kereskedõk kevesebb jutalékot fizetnek a kártyás vásárlások után, viszont a kártyák éves díja nõhet. Ezekkel együtt is olcsóbb lesz kártyával fizetni, mint készpénzzel – írja a Népszabadság.

Kell egy külföldi kibocsátású és számlavezetésû bankkártya, és máris megússzuk a tranzakciós adót.

A PayPal és a magyar IND Group közös fejlesztése egyszerre mutatkozik be több piacon. Elegendõ egy e-mail cím átutaláshoz, nem szükséges ismerni a fogadó fél számlaszámát a sikeres tranzakcióhoz.

Az Európai Bizottság hatalmas horderejû javaslatot dolgozott ki a bankkártya-piac szabályozására - állítja a Financial Times egy még nem nyilvános dokumentumra hivatkozva. Állítólag az összes betéti bankkártyás fizetésre vonatkozó bankközi jutalékot 0,2 százalékban korlátoznák.


A tranzakciós illeték mellett is megéri hitelkártyával fizetni a boltokban. Igaz, hogy több bank is áthárítja az augusztustól 3 ezrelékes illetéket, de még így többet kereshetünk a ha a bank pénzét használjuk a kamatmentes idõszakban.


Az eddig jórészt ingyenes bankkártyás fizetések illetékterhelése még távolabb viheti a készpénzmentességi tervek megvalósulását − miközben az állam csupán hatmilliárdos bevételre számíthat ezen ágon.

2013. június 17. A kártyadíjak erõteljesebben nõttek az utóbbi hónapokban annál, mint amekkora áremelkedést a tranzakciós illeték hozott. A bankok egyre inkább a drágább plasztikokat részesítik elõnyben, de a különbözõ kikötések is szaporodnak.

Komoly lépéseket javasol a készpénzmentesítés továbbviteléhez a jegybank. Javaslataik szerint akár a magánszemélyek esetében is korlátozni lehetne a készpénzes tranzakciók összeghatárát, a tranzakciós illeték esetleges átdolgozása (emelése) kapcsán az MNB azt szeretné, ha az elektronikus tranzakciók és a készpénzes fizetések közötti különbség még jobban növekedne.

Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!

2013. június 3. A számlák változatlanul folytatódó drágulása mellett már apróbb enyhítések is akadnak. A tranzakciós illeték elõtti kínálatra azonban lassan rá sem lehet ismerni: újabb számla- és kártyatípusok tûnnek ugyanis el a kínálatból.

A kormány szerint túl magas a magyarországi bankkártyás tranzakciók után fizetendõ jutalék, ezért csökkenteni fogják. Azt várják, hogy ettõl népszerûbb lesz a bankkártyás fizetés, és visszaszorulhat a készpénzezés.

 

A mobiltelefonos fizetési szolgáltatások felé nyitnak a hagyományos fizetõkártya szolgáltató pénzintézetek - írja a Wall Street Journal online kiadása.

Évente 20-30 ezer forintot is meg lehet spórolni, ha igényeinknek megfelelõ folyószámlát és bankkártyát választunk, és ezeket tudatosan használjuk - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértõje az MTI-nek.

Egyre többen ismerik fel a bankkártyák határon túli használatának elõnyeit is. Egyes bankok tapasztalatai szerint az összes kártyás tranzakció 10%-át már külföldön bonyolítják az ügyfelek, de a következõ években ez az arány tovább növekedhet.
Szerdától már bankkártyával is ki lehet fizetni a helyszíni bírságokat, ha megbüntet a rendõr. Három hónapos próbaidõre Csongrád és Békés megyében 15-15 rendõrautóba, rendõrkapitányságra ...
« Előző « 2. oldal »