2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 

Budapest/Trenton, 2013. január 31., csütörtök (MTI) – A világon elsõként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetõje a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.

 

Sem éhségünket, sem nikotinhiányunkat nem csillapíthatjuk majd a volán mögött, ha a döntéshozók úgy határoznak, hogy újabb tilalmakkal regulázzák meg a kocsiba ülõket.

Folytatódnak a nemdohányzók védelmében hozott intézkedések, már gyártják az elrettentõ képekkel és feliratokkal ellátott cigarettásdobozokat.

Emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója. Egy doboz cigaretta ára 850-950 forintba kerül majd 2013 õszétõl. Az Nemzetgazdasági Minisztérium a cigarettapiac 5 százalékos zsugorodásával számol.


Budapest, 2012. március 25., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idõ. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már jövõ vasárnap is több helyen ellenõrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.


Budapest, 2011. december 30., péntek (MTI) – Januártól lényegében minden zárt légterû helyen tilos lesz a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegõn, illetve a bejárat elõtt szabad dohányozni. Közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál viszont szabadtéren sem jelölhetnek ki dohányzóhelyet.

Szerdától akár fel is jelenthetik és 30 ezer forinttal bírságolhatják azt, aki rágyújt a fõvárosi aluljárókban. Térfigyelõ kamerákkal és a közterület-felügyelõknél lévõ minikamerákkal is figyelik, ...
Felháborodással reagáltak szülõi szervezetek Franciaországban egy szerintük szexuális tartalmú dohányzás-elleni reklám miatt - közölte szerdán a francia média.

Nagyon rosszul járnak azok a cukorbetegek, akik folytatják a dohányzást. A cigaretta a diabétesz kialakulását is segíti.

A kísérlet azt mutatja, hogy hatásos. Könnyebben szokhatnak le a cigarettáról a dohányosok, ha elõbb a virtuális valóságban szabadulnak meg a démontól - állapították meg kanadai kutatók.

Egyhangúan támogatta a parlament egészségügyi bizottsága a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásáról, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény módosítását.

Megkínálsz egy cigivel?2009-05-15 09:35:44

A fiú utolsó elõtti szálára gyújtott rá, határozott léptekkel haladt elõre, szembõl pedig a magas, nagydarab nõ kézen fogva jött zömök párjával.
- Hé, tesó, nincs egy cigid?

Egy új tanulmány szerint a dohányzás otthoni tiltása valóban visszatartja a tinédzsereket a cigaretta korai kipróbálásától, ezáltal elõsegítheti a dohányzásellenes magatartásmód minél korábbi kialakulását. Ez abból a szempontból lehet különösen fontos eredmény, mert a cigarettafüst - mind aktív, mind passzív formában belélegezve - sokkal károsabb hatást fejt ki a gyermekek fejlõdõ szervezetére, mint a felnõttekére.

« Előző « 2. oldal »