2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Programozók versengtek2015-04-28 16:21:52

Országos informatikai verseny döntõjét rendezték meg hétvégén a debreceni Alföld Szakképzõben.

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességét javító, összesen 1 milliárd forint értékû informatikai pályázatokat hirdettek meg.

Az informatika legjobbjai2014-12-08 10:35:18

A debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola csapata lett az abszolút gyõztes.

Az egyik debreceni szakiskolában tartott bûnmegelõzési elõadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelõs államtitkár hétfõn Kecskeméten.

Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel – tájékoztatták a sajtó képviselõit csütörtökön a vállalat vezetõi Budaörsön, a cég magyarországi központjában.

Elismeréssel jutalmazta a város az informatikusok sikerét.

Az informatika a gazdaság egyik húzóágazata, hiszen például a szoftver export minden egyes befektetett forint után négyet „fial”. Éppen ezért a fejlesztési forrásokból is részesedést kíván a magyar informatikai ipar.

Az érintett intézmények legfontosabb feladata, hogy úgynevezett biztonsági osztályba sorolják informatikai rendszerüket, és meghatározzák az adott szervezet biztonsági szintjét.

A vékonyklienssel az állam és a cégek is spórolhatnak.

Illusztráció
Debrecen – A cégek negyven százaléka vonná össze távközlési és informatikai megrendeléseit.

 

A többszörös meghosszabbítás után 2014 április 8-án a Microsoft végleg megszünteti a Windows XP támogatását, magára hagyva az ügyfeleket.


A házi WLAN hálózatok ritkán maradnak a négy fal között. Francia kutatók ennek orvoslására speciális papírból árnyékolót fejlesztettek ki.

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése keretein belül június 27-tõl június 30-ig az iskolákban alkalmazott digitális táblázatok oktatásáról tanfolyam indult a derecskei mikrotérségben.


 

Folytatódnak az érettségi vizsgák. Kedden reggel az informatikai gyakorlati vizsga következik, emelt szinten.Ezt 971-en teszik le, közülük 15-en angol nyelven. A rendelkezésre álló 4 óra alatt a többi között szövegszerkesztési, ...
« 1. oldal »