2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Új táblákat, logókat, pontosabban nemzeti tanúsító védjegyeket kell figyelniük a szálláshelyeken az utazóknak. Bevezették ugyanis azt a védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minõségi garanciáját hivatott elõsegíteni öt szálláshely-típusnál. A cél, hogy mindenki a megfelelõ színvonalú szállást kapja a pénzéért, és bár senkit sem köteleznek arra, hogy ezeket a jeleket használja, az új szabályozás erõs minõségi kritériumokat is jelenthet. A Pénzcentrum.hu mutatja az új jelzéseket.

Június elsejétõl 15 magyarországi vasútvonalon 15 százalékkal csökkenti a MÁV a jegyárakat - jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára hétfõn Budapesten.

A kuponos utazásokat támadják a fogyasztóvédõk. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint gyakori, hogy az utazók a több tízezer forintért megvásárolt kupont késõbb nem tudják beváltani-felhasználni, ráadásul van olyan kuponos cég, amely minden felelõsséget elhárít ilyenkor, azaz a vásárló bottal ütheti a pénze nyomát.

A balatoni fizetõs strandoknak csak kisebb részében emelik a belépõk árát az idei szezonban, igaz, néhol a 20 százalékot is elérheti mértéke - mondta el Gyõrffy Árpád, a strandokat, biciklizési lehetõségeket bemutató balatontipp.hu szerkesztõje.

Jelentõs változások jönnek õsztõl a buszokon és vonatokon. Tudja meg, mire számítson!

A MÁV-START Zrt. ma esti közleménye szerint a Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a lõszermentesítési munkálatok várhatóan szeptember 2-ig folytatódnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén – „Drasztikusan visszaesett az idegenforgalom, mind a belföldi, mind a külföldi.”


Berettyóújfalu - A „Mi meséink” címû kiállítási anyaggal az Igazgyöngy Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény meghívást kapott Strasbourgba, az Európa Parlament székházába.

Afrikában egy olyan agyhártyagyulladást okozó baktérium okoz járványt, amely ellen nincs oltás, ezért azok a magyar utazók, akik ide készülnek, különösen legyenek elõvigyázatosak.Jelenik Zsuzsa felhívta arra is az utazók figyelmét, hogy szintén nincs orvosi védekezés a szúnyogok által terjesztett dengue-láz ellen, ...
« Előző « 2. oldal »