2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Befagyott tavon landolt egy lengyel gépForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-18 20:29:56
A tallinni repülõtér közelében lévõ, befagyott tavon hajtott végre kényszerleszállást csütörtökön egy lengyel teherszállító repülõgép. A gép fedélzetén lévõ hat ember közül senkinek sem volt szüksége orvosi segítségre.

Az észt mentõalakulatok közben igyekeznek eltávolítani a gépet a Tallinn fõ ivóvízforrásának számító tóról, mielõtt a repülõ elsüllyedne, és beszennyezné.

A kétmotoros Antonov An-26 típusú repülõgép helyi idõ szerint délelõtt tíz óra után hajtott végre kényszerleszállást a befagyott Ülemiste-tavon - közölte az észt gazdasági minisztérium szóvivõje. Kalev Vapper elmondása szerint az EXIN nevû lengyel cég Finnországból érkezett gépe futómû- és hajtómûproblémákkal küszködött, amikor megpróbált leszállni a tóhoz közel esõ nemzetközi repülõtéren.

A pilóta a második leszállási kísérlet alatt döntött úgy, hogy inkább a tavon teszi le a gépet. A fedélzeten lévõ hat lengyel közül senkinek sem volt szüksége orvosi segítségre - közölte Vapper.

Közben mentõalakulatok azon dolgoznak, hogy kipumpálják a gépben lévõ üzemanyagot, és levigyék a gépet a befagyott tóról, mielõtt átszakadna a jég, és a gép elsüllyedne. Az Ülemiste-tó számít az észt fõváros fõ ivóvízforrásának. A tallinni hatóságok szerint húsz órára elegendõ ivóvízkészletük van a négyszázezres lakosú város ellátására, arra az esetre, ha a gép beszennyezné a tó vizét, és le kellene állítani a vízszivattyúzást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!