2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Közzétették a kormány honlapján a kisforgalmú gyógyszertárak mûködési támogatásának négyhavi adatait, ezek alapján csaknem 182 millió 770 ezer forintot kapnak összesen a patikák.

Több gyógyszer lesz a legolcsóbbak között, s 12 új gyógyszerrel bõvült a támogatott készítmények köre is - közölte az egészségügyi államtitkárság.

Mostanra gyógyszerészi szakmai kontroll alatt mûködnek a gyógyszertárak, a múlt év végi adatok szerint a gyógyszerészi tulajdonrész csaknem az összes patika esetében elérte a 25 százalékot - közölte az egészségügyi államtitkárság.

A vaklicit bevezetése óta, az elmúlt öt vaklicitet figyelembe véve, a támogatott gyógyszerek száma ezerrel csökkent, s mintegy 30 olyan cikkcsoport van, amelyben csak egyetlen gyógyszer található, ami ellátásbiztonsági kérdéseket vet fel - hangzott el a Gyógyuló egészségügy címû mai, a Nézõpont Intézet által szervezett konferencián.

A napi vitaminadag minimum negyedét, a napi ásványi anyag szükséglet harmadát kell tartalmaznia a patikában forgalmazható vitamin és ásványi anyag tartalmú készítményeknek.

Illusztráció
Hajdú-Bihar – A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége, amely hazai patikapiac hetedét mûködteti, borús képet festett a szektor jövõjérõl.

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken április elsejétõl átlagosan 14,2 százalékkal.

A falu egykori, közismert gyógyszerész családjának állított emléket a Csökmõi Mozaik Egyesület. Az emléktábla avatás 2012. szeptember 22-én volt a gyógyszertár elõtt.


Éjszakai ügyeletes patika nélkül maradhat 15 ezres lélekszámú Püspökladány, ha a képviselõk a mai testületi ülésen elfogadják az önkormányzat tulajdonában lévõ patika ügyeleti ellátásának felfüggesztését vagy a gyógyszertár végleges bezárását.

Vérüket adták2010-02-10 14:07:30
Véradásra gyûltek össze a csökmõi gyógyszertárban a segíteni vágyók február 10-én. Itt adták át a jubiláló véradóknak az emléklapokat és a Magyar Vöröskereszt ajándékait.
« 1. oldal »