2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 

Egy férfi Ártánd Közúti Határátkelõhelyen egy román születési anyakönyvi kivonattal igazolva magát akarta elhagyni az ország területét, azonban nem tudott románul.

Folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, pénzmosásban, közokirat-hamisításban és csalásban mondta ki bûnösnek a Debreceni Ítélõtábla hétfõn azt a négy vádlottat, aki 2007-ben csaknem 400 millió forint értékû intervenciós kukoricát értékesített. A vádlottak a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerzõdött partnereként tároltak 10 900 tonnányi gabonát, ebbõl több mint 10 500 tonnának nyoma veszett - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

A rendõrök Debrecenben elfogtak két férfit, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei elfogtak egy román állampolgárt az ártándi határon.

Közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendõrök. A férfi testvérét is elfogták a járõrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

Csalás, befolyással üzérkedés, közokirat-hamisítás és vesztegetés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak a rendõrök két debreceni lakossal szemben.

A rendõrség egy polgári férfivel szemben fejezte be a nyomozást, aki autója forgalmi engedélyében hamisította meg a mûszaki érvényességi idõt.

Fokozott ellenõrzés során buktak le – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

« 1. oldal »