2024. május 8. Szerda, Mihály.
 

A településen a falunap családok ünnepe lett. A szervezõk olyan programokat állítottak össze, hogy minden korosztály jól érezze magát azon a napon.

Az elmúlt évben jelentette ki Tarsoly Attila polgármester, hogy a már hagyományos fesztivál három napos lesz.

Sárkány-nap Csökmõn2014-08-20 12:24:57

Huszonharmadik alkalommal gurult végig a falu kedvence, a csökmõi sárkány a falu utcáin, miközben a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar reggeli ébresztõt fújt.

Ásó, Kaba, nagyharang2014-08-19 20:21:55

Világraszóló lakodalomra gyûlt a kabai sokadalom.

Saját fõzésû pálinkák mérettettek meg szombaton a harmadik Pálinkafesztiválon Biharnagybajomban.

Saját fõzésû pálinkák mérettettek meg szombaton a harmadik Pálinkafesztiválon Biharnagybajomban.

Nyugdíjasok remek napja2014-08-13 15:02:55

A rekkenõ hõség sem riasztotta el a nyugdíjas csoportokat, amelyek fiatalos lendülettel vettek részt a VII. Régiós Nyugdíjas Baráti és Kulturális Találkozón, aminek már hetedik alkalommal volt házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub.

Kisvonat szállította a rendezvényre érkezõket, hangulatos túrát tettek.

Jó kedvet, jó hangulatot teremtett az elsõ alkalommal megrendezett, vasárnapi nótadélután Esztárban: a közönség együtt énekelt a mûvészekkel.

A számos érdekes programot kínáló IV. Nánási Vigasságok július 26-án a „testvérvárosi hétvégével” folytatódott.

Augusztusban szinte minden hétvégére jut valami program a pocsajiaknak: 2-án a III. Fogathajtó verseny veszi kezdetét, ahol most is, mint az elõzõ években, sok jelentkezõ fogatos mérheti össze tudását.

Tárgyakban folyamatosan gazdagodó múzeuma van Konyárnak.

A Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar képviselte idén hazánkat a luxemburgi Differdange városában megrendezett Diffwinds Fesztiválon, amit immár tizedik alkalommal rendeztek meg a nagyhercegségben.

Hajdútörténeti kiállítással indul a Vámospércsi Hajdú Napok július 4-én, pénteken a helyi mûvelõdési házban, ahol megemlékezhetnek a résztvevõk Bocskai Istvánról. Szombaton kirakodóvásár, kutyás bemutató, középkori zsoldosok fegyveres bemutatója várja a résztvevõket.

Szép, napos idõben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója.

A csökmõi Faluház, ahogy évek óta mindig, idén is gondolt a gyerekekre.

Az Esztári Idõsek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minõsítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

Az alkotásra figyelhetnek2014-06-26 10:05:11

Nemcsak a tájház különleges, rejtélyes miliõje ad ihletést a vasárnaptól a településen alkotó mûvésznõknek, hanem a nyírségi erdõség is.

Volt arcfestés, akadály- és szépségverseny is a június 8-i gyermeknapon Pocsajban: a forróságban a füves pályán rendezett programok között válogathattak a gyerekek.

2014. június 4-én szerdán, 15 órától a konyári Közparkban a koszorúzással egybekötött Trianoni megemlékezés díszvendége volt a Váradi Dalnokok férfikórusa Nagyváradról.

Berettyóújfalu - Katonasors címmel idõszaki kiállítás nyílt a Bihari Múzeumban az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára.

Több évtizedes hagyományt tart életben a berettyóújfalui zeneiskola.

Vetélkedõk az elsõ napon2014-05-19 10:40:12

Egész hetes programsorozattal ünneplik a helyiek a város napját.

Útvesztõ címmel tartott rendhagyó író-olvasó találkozóval egybekötött kiállításmegnyitót az ebesi Széchényi Ferenc Tájmúzeum és a Községi Könyvtár május 16-án.

Zsákai majális2014-05-13 21:47:20

A Zsákai Kastélykerti ÁMK Óvodájában május 7-én egész napos családos program keretében köszöntötték a tavaszt, májusfát díszítettek.

« Előző « 3. oldal »  Következő »