2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Félrevezetõ felvétel terjed a legnépszerûbb videómegosztó oldalon, amelyen az látszik, hogyan lehet manipulálni a pénztárgépeket.
Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az õsz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.

Mintegy két hónappal az LA Pénztárgép Kft. cégbírósági bejegyzése után a cég máris típusengedélyt kapott a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivataltól (MKEH) az általa forgalmazott, LAP Sento M típusú online pénztárgépére.

Egy bonyolult megfogalmazású dokumentumból tudhatják meg a kereskedõk, hogy valójában év végére csúsztatták az online kapcsolattal rendelkezõ pénztárgépek kötelezõvé tételét, vagyis a régi gépeket idén még használhatják.

Szeptembertõl a NAV a kiskereskedõk minden megmozdulását látni fogja az új e-kasszákon keresztül, amitõl az NGM 45-50 milliárdos bevételt vár. Az Index által megkérdezett boltosok szerint elõfordulhat továbbra is trükközés, a NAV tervei szerint viszont minimálisra csökken a csalások száma és értéke. Sikeres pénztárgépreformra ráadásul európai példa is van.

Változtak a pénztárgépek állami adóhatósággal történõ összeköttetésének legfontosabb követelményeire vonatkozó szabályok és két hónappal több idõ áll majd a rendelkezés az elektronikus naplóval nem rendelkezõ pénztárgépek esetében a bekötésre. A következõkben mindent megtudhat az online pénztárgépekrõl amit tudni lehet.

Fellélegezhetnek a kisboltok tulajdonosai, miután bejelentette a kormány, hogy két hónappal kitolják a pénztárgépcsere határidejét. A szakma már régóta szajkózza, hogy túl szûk az idõkorlát. Ráadásul még mindig nem lehet online pénztárgépet vásárolni.

Egyelõre egyetlen online kapcsolattartásra alkalmas pénztárgép sem kapott mûködési engedélyt. Még azt sem tudják, hogy fogják tartani a gépek a kapcsolatot az adóhatósággal.

Több mint tíz cég, köztük magyar vállalkozások is készülnek új pénztárgépek gyártására a mostani berendezések kötelezõ cseréjével összefüggésben - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese.

A NAV honlapján közreadták az adómemória-cserére engedélyezett pénztárgépek és forgalmazók listáját.

 

Úszik a pénztárgépcsere2013-03-05 09:14:37

Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedõk, amellyekkel folyamatos kapcsolat teremthetõ a vállalkozó és az adóhatóság datbázisa között. Eredetileg áprilistól kellett volna indulnia az új rendszernek.

« Előző « 2. oldal »