Utolsó módosítás: 2015-05-27 14:43:59 |
|
Már kapható friss kerti uborka a piacokon, igaz melegházakban termettek, de jobb, mint az egész évben beszerezhetõ kígyóuborka. Ennek a finom zöldségnek számtalan jótékony hatása van a szervezetre. Íme ezek közül 7 darab. 1. A legjobb hidratáló
Ez annak köszönhetõ, hogy az uborka 90 százalékban vízbõl áll. Olyan, mintha meginnánk egy pohár vizet, csak még finom íze is van.
2. Megszünteti a rossz leheletet
Sokkal gyorsabban biztosít üdébb leheletet, mint a mentolos terméket. Egy szelet uborkát tegyünk a nyelvünkre, hagyjuk pár másodpercig rajta, és kész is. A kellemetlen szagot okozó baktériumok fel is szívódtak.
3. Segít a rákos megbetegedések kezelésében
Az uborkában három olyan elem is megtalálható, amely bizonyítottan hozzájárul ahhoz, hogy a mellrák, a petefészekrák és a prosztatarák esélye csökkenjen. Ez a lariciresinol, a , pinoresinol és a secoisolariciresinol.
4. Gazdag vitaminforrás
A zöldségben rengeteg A-, B-, C-vitamin van, ez segít az immunrendszer erõsítésében, a bõr egészségének megõrzésében, és abban is, hogy teli legyünk energiával.
5. A cukorbetegnek is jó
Az uborka egy hormont is tartalmaz, amely a hasnyálmirigy számára nagyon fontos, így az inzulint gyorsabban és hatékonyabban tudja felhasználni a szervezet.
6. Védi az agyat
Az uborkában rejlõ fisetin nevû flavonoid nagyon jó hatással van az agyi funkciókra, fõképp a memóriára, és a szellemi frissesség megõrzésében is nagy szerepet játszik. Egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy fisetin javítja a memóriát és a tanulási képességeket, így az Alzheimer-kór ellen is remek.
7. A legjobb fogyókúrás zöldség
Mivel már említettük, hogy az uborka 90 százalékban vízbõl tevõdik össze, így jobb fogyókúrás zöldséget nem is lehet elképzelni. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, viszont sok benne a rost, így az emésztés beindítására minél több uborkát fogyasszunk. A székrekedést is megszünteti.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|