2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Figyelmeztetett az ámokfutóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-03 11:41:30
"Lesz egy ámokfutás" - ezt mondta néhány órával az észak-nyugat angliai lövöldözés elõtt az a taxisofõr, aki tizenkét embert lõtt le, ...
tizenegy másikat pedig megsebesített szerdán Whitehavenben - írja a The Sun címû brit bulvárlap. A férfi késõbb öngyilkos lett.

Az 52 éves Derrick Bird a turisták által kedvelt, gyönyörû tavakkal teli vidéken csaknem három órán át kocsikázott és autójából lõtt rá az emberekre véletlenszerûen. Kórházi információk szerint három sérült állapota még mindig kritikus. A lövöldözés után a helyi rendõrök rátaláltak a férfi holttestére, mellette fegyverével Boot nevû település közelében.

Több mint 100 rendõr próbálta rekonstruálni Bird ámokfutását csütörtökön, és rájönni arra, hogy a szomszédjai által "normális férfinek" leírt taxisofõr miért kezdett el gyilkolni. Whitehaven rendõrkapitány-helyettese szerint egyelõre nem tudni az ámokfutás igazi okát, de a The Sun nevû brit bulvárlapnak a férfi egyik kollégája azt mondta: a lövöldözés elõtti este Bird vitába keveredett munkatársaival, majd kezet fogott mindegyikükkel és azt mondta: "holnap lesz egy ámokfutás." A The Times azt írja, hogy a férfi egyik barátjának kedden azt mondta: "holnap már nem találkozunk."

A rokonainak, barátainak csak "Birdy" becenéven ismert férfit mindenki csendes, lelkiismeretesen dolgozó embernek ismerte, aki elváltként egyedül élt, de két gyereke is volt és nemrég lett nagypapa. Több brit lap azonban úgy tudja: a taxisofõr édesanyjának végrendeletén vitázott családtagjaival és az áldozatok között van Bird ikertestvére és a család ügyvédje is. A halottak között van még egy nõ, aki éppen reklámanyagokat dobott be postaládákba és egy idõs férfi, aki éppen biciklizett.

David Cameron miniszterelnököt és II. Erzsébet királynõt is "sokkolta az eset". Ez volt 1996 óta a legtöbb áldozatot követelõ lövöldözés Nagy-Britanniában: akkor a skóciai Dunblane-ben 16 iskolás gyereket és tanáraikat lõtték le egy általános iskolában. Forrás: AFP-Független Hírügynökség

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!