2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A hétvégi óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat.

Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást lehet spórolni – közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. kedden az MTI-vel.

Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli idõszámítás, amely március 29-éig tart.

Vasárnap, október 26-án hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, kezdõdik a téli idõszámítás.

Az EU-ban egységesen alkalmazott nyári idõszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idõ minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével. Magyarországon egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást spórolunk meg így évente.

Óraátállítás vasárnap2014-03-26 18:54:57

Az idén március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3-ra állítjuk óráinkat. Magyarországon – az Európai Unió gyakorlatához igazodva – március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári idõszámítás. A több évtizede bevezetett gyakorlattal hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente.

Vasárnap, hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani az órákat, ezzel visszatérünk idõzónánk alap idõszámítására.

Október 27-én, vasárnap hajnali háromkor egy órával kell visszaállítani az órákat, ezzel visszatérünk idõzónánk alap idõszámítására – közölte a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kedden az MTI-vel.

A magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást egy friss online kutatás szerint, amelyben a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy volt már konkrét problémája a félévente esedékes váltásból. A többség a nyári idõszámítást preferálja - közölte Sakkom Interaktív online marketing+pr ügynökség az MTI-vel csütörtökön.

Vasárnap többet alhatunk!2012-10-26 20:28:34

Vasárnap többet alhatunk!
Ami az õszi óraátállítás biztos nyeresége: vasárnap egy órával tovább szundikálhatunk.

Óraátállítás!2012-03-21 10:24:24

Az Európai Unió szabályozása alapján a nyári idõszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján, közép-európai idõ szerint 2.00 órakor kezdõdik, és október utolsó vasárnapján 3.00 órakor végzõdik - idén március 25-én hajnalban kell átállítani az órákat kettõrõl három órára.

Október 26-án, vasárnap hajnalban kezdõdik a téli idõszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani.

« 1. oldal »