2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 

Kivételes esetben lehet piros betûs ünnepeken is házasságot kötni, nem kell a biztosítóknak ügyfeleiket kötelezõen feljelenteni rossz autóik miatt, a végrehajtó azonnal nem vonhatja ki a forgalomból a lefoglalt autót – sok más módosítás mellett erre tesz javaslatot Lázár János az újabb bürokráciacsökkentõ törvényjavaslatban.

Csaknem duplaannyi pálinkát fõzettek idén, mint tavaly, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Magyar Idõkkel. Január eleje és június vége között 1,8 millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelõ mennyiségû párlatot adtak ki az ország szeszfõzdéi; ez majdnem a duplája a 2015 elsõ félévi egymillió liternek.

Elképesztõen bonyolultra és nehezen használhatóra sikerült 2015-ben a magáncsõd magyarországi szabályozása, ezért eddig botrányosan nagy bukta volt a program. A nagy dérrel-dúrral valamiért 627 millióból elõkészített programra az MNB és az NGM 20-25 ezer embert várt, de nem jelentkeztek annyian. Télig 51 darab jelentkezõ volt a programra, idén májusig 385.

Miközben a kormány évek óta azt szajkózza, hogy csökkenteni kell a bürokráciát és az arra költött pénzt, ez nagyon nem sikerül neki. Ez látszik a Policy Agenda legfrissebb kutatásából is, amely tavaly az állami alkalmazottak száma 26 ezer fõvel nõtt, és bár tavaly tényleg csökkent a rájuk fordított összeg, jövõre 270 milliárddal nõ majd.

Két éven át közel félmilliárd forint értékben fog Mészáros Lõrinc vállalkozása védõitalokat szállítani a MÁV-nak – derítette ki az mfor.hu a szerzõdéseket listázó dokumentumból.

Helyesbítés: Ez a Varga János nem az a Varga János

A cég a 444 cikkének megjelenése után közölte, a VIM-MOBIL Kft-nek Varga János nevezetû egyén soha nem volt tulajdonosa. A VIM-MOBIL Kft-nek 2014-ig dr. Varga János ügyvéd (született: 1961., anyja neve: Varga Erzsébet) volt a közvetett tulajdonosa, amely személy soha nem volt a Quaestor, a Carion, a Core Ventures (jelenleg Carion Ventures), Devilsoft Kft. cégeknek sem tulajdonosa, sem vezetõje. A cikkben Varga Jánosként megnevezett személy (aki 1972-ben született, anyja neve Szabó Piroska Sára) a VIM-MOBIL Kft-vel és annak tulajdonosaival soha, semmilyen üzleti kapcsolatban nem állt.

Bár a világ tíz leggazdagabb emberébõl nyolc még mindig amerikai, a dollármilliárdosok számát tekintve Kína már lehagyta az Egyesült Államokat. Ugyanis a kínai szupergazdagok definitív listázójának tartott Hurun kiadó szerint már 594-en vannak Kínában, akiknek vagyona meghaladja ezt az összeget, szemben a Forbes amerikai rangsorában lévõ 535 emberrel - írja a BBC.

Hiába kicsi az ország, és hiába, hogy rajtunk kívül senki nem beszél magyarul, megfelelõ politikával akár egy évtized alatt simán felkerülhetnénk a világ startuptérképére - legalábbis erre enged következtetni Izrael példája. Az országot, ha sok szempontból lehet is kritizálni, az biztos, hogy innovációban és vállalkozásfejlesztésben élvonalban vannak. Nem az állam feladata fenntartani a startup-ökoszisztémát, de nagy segítséget nyújthat neki, míg önjáróvá válik – mi eddig ebbe az irányba csak felemás, bátortalan lépéseket tettünk. A magánszférában már elindult valami, de még befektetõknek is tanulniuk kell, és kevesen is vannak.

Folytatódik az áremelkedés az ingatlanpiacon: az új lakásoknál 14 százalékos volt az árnövekedés tavaly októberhez képest, miközben a kínálat 30 százalékkal bõvült. A használtaknál 33 százalékkal emelkedtek az árak, a telkekért pedig 5 százalékkal kérnek többet, derül ki az ingatlan.com elemzésébõl, amely a jelenlegi kínálati árakat az egy, illetve két évvel ezelõtti átlagokkal vetette össze.

Több drága, magas felszereltségû "üzemi használatú" autót vett az elmúlt években az Állami Számvevõszék. Mostanában egyre inkább kedvelik a miniszterek körében is népszerû luxusbuszokat – írja a Napi.hu.

A büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományába, a Komádiban létesülõ büntetés-végrehajtási intézetbe várjuk azt a hosszú távú, biztos munkahelyet keresõt, aki a tizennyolcadik életévét betöltötte és 55 évesnél fiatalabb, érettségivel rendelkezik, egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas és megfelel a kifogástalan életvitel követelményének.

Kitermeléscsökkentési terveitõl függetlenül a Kõolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) arra számít, hogy jövõre a szervezeten kívüli olajtermelõk még az eddig vártnál is nagyobb mértékben bõvítik kínálatukat – írja a Világgazdaság az OPEC októberi havi jelentése alapján.

Bruttó 2 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol, miután szerdán bruttó 5 forinttal drágult a dízel. A benzin ára nem változott. A hétvégén így a gázolaj átlagára 359-360 forint lesz, a 95-ös benziné 346-347 forint maradt.

Annyira szeretné a kormány, hogy januárra a masszõröknek, autószerelõknek, taxisoknak és hasonló vállalkozásoknak is legyen a NAV-hoz bekötött pénztárgépük, hogy kifizeti a gépek árának a felét, ha idõre megveszik és beüzemelik azt a vállalkozók - írja a Világgazdaság. Az NGM egy olyan rendeletrõl egyeztet, amely 50 ezer forint támogatást kínálna, ami az újfajta kasszák árának úgy 40-55 százalékát teszi ki, hogy pontosan mennyit, az a pénztárgép típusától is függ.

A mai napon, 2016. október 13-án újabb „kényszerintézkedést” szenvedtünk el: reggel váratlanul és elõzetes bejelentés nélkül házkutatást tartott az Energiaklub irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bûnügyi Igazgatósága. Az eljárás tárgya és célja számunkra nem ismert.

Rendelten, zsúfolt üzemben, lejárt és ellenõrizhetetlen származású alapanyagokból, festékek, oldószerek és rágcsálóürülék mellett készült a gluténmentes tészta abban a Pest megyei üzemben, amit nemrég ellenõrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Kecskeméti görgõcsapágy-üzlet tulajdonosai, az ügyészség volt sofõrje és a Quaestor szóvivõjének férje is egy nappal a Quaestor bedõlése elõtt vett ki több mint 10 millió forintot a brókercégtõl - ez látszik azon a listán, amit az N1 Tv hozott nyilvánosságra. A Jobbikhoz kötõdõ internetes tv csatorna azt állítja, hogy a több oldalas, 333 elemû listán azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a neve szerepel, amelyek a legutolsó pillanatban mentették ki megtakarításaikat arról, hogy össze fog omlani a brókercég, vagyis akik fülest kaphattak arról, hogy mi lesz a Quaestorral.

Kevésbé akar függni a motorüzemanyagoktól, több pénzt akar keresni a kiskereskedelembõl és sokkal többet akar a vegyipari fejlesztésekbe fektetni a Mol - ezek a cég most elfogadott, 2030-ig tartó hosszú távú stratégiájának fõbb pontjai. Az "Enter Tomorow" fantázianevû programban az áll, hogy a következõ 14 évben a cég amellett, hogy továbbra is a régió vezetõ olajvállalata akar lenni - sõt, az üzemanyag-piaci részesedését a mostani 20 százalékról 25-30 százalékra akarja emelni - Közép-Kelet Európa egyik vezetõ vegyipari vállalatává is akar válni.

Az önkormányzati tulajdonú lakásokról akkor szoktunk hallani, ha kiderül, hogy ilyenekben politikusok vagy a barátaik laknak, vagy ezeket az önkormányzat áron alul eladja (politikusoknak vagy barátoknak), netán éppen kilakoltat belõle egy családot (nem politikust vagy barátot). Legutóbb pedig a mindent letaroló kvótakampány hajrájában került elõ a téma, amikor a csepeli polgármester arról beszélt, hogy a betelepített migránsok ki fogják fúrni ezekbõl a lakásokból a most ott lakókat. Arról viszont, hogy pontosan mennyi ilyen lakás van Budapesten, ezek milyen állapotban vannak és mit kezdenek velük az önkormányzatok, arról ritkán lehet olvasni. Most kikértük az összes budapesti önkormányzattól a vonatkozó adatokat, amikbõl kiderül: több ezer üres lakásra költenek százmilliókat az önkormányzatok, és hogy elég nagy lenne az igény az ilyen lakásokra, amikbõl közben egyre kevesebb van.

A munkavállalók hatékonyabbnak tartják a vegyes összetételû csapatokat, beosztottként ugyanakkor még nõként is szívesebben dolgoznak férfi irányítás mellett – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérésébõl. A felmérésbõl az is kiderül, hogy nemcsak a karrierépítés, a fizetés terén is hátrányban vannak a nõk: a legnagyobb egyenlõtlenségeket a vezetõi pozíciók esetén lehet látni.

2016 augusztusában a mezõgazdasági termelõi árak 2,6 százalékkal csökkentek az elõzõ év azonos idõszakához képest - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Propharmatech Kft. jogsértõen, azaz tiltott gyógyító hatásokkal, valamint az egészségre vonatkozó megtévesztõ állításokkal reklámozta DIA B elnevezésû étrend-kiegészítõjét. A jogsértésért csaknem 2,3 millió forintos bírságot szabtak ki a cégre - derül ki a GVH közleményébõl.

Használt lakás vásárlása esetén kis eséllyel költözünk be az új otthonba anélkül, hogy ne költenénk a felújítására. Pár százezer forinttól milliós nagyságrendig is elmehet az elvégzendõ munkálatok költsége attól függõen, mit kell kicserélni, újra burkolni, kifesteni. Ha a vásárláshoz és a felújításhoz is hitelre van szükséged, mutatjuk a legegyszerûbb megoldást, amellyel idõt, pénzt és fáradtságot is spórolhatsz!

Nyugat-Európában nem szeretik a savanyúbb almákat, ráadásul termeszteni is elég macerás, így lényegében mára eltûnt a boltok polcairól is a közismert almafajta, a Jonatán, közölte a kertészeti szaporítóanyagokkal foglalkozó Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Kft., akik szerint azért kistermelõk, hobbikertészek továbbra is foglalkoznak Jonatánnal.

A mai fiatalok szüleiknél 10 évvel korábban kezdik el az öngondoskodást – derül ki a az NRC Marketingkutató és Tanácsadó kutatásából, amelyet a cég a Groupama Biztosító megbízásából készített.

« Előző 1 ... 436 437 438 439 440 441 442 « 443. oldal » 444 445 446 447 448 449  ... 1349 Következő »
Címkék 
"dizájner" drogok, "Emberré tevõ" gén, "Itthon vagy - Magyarország szeretlek" kulturális program, "Józan húsvét" ellenõrzési akció, "Prince" Kazincbarcika Rally, "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!", „Luciana Magdu” Román Általános Iskola és Óvoda, '94 Kft, 1 erõsségû földrengés, 1 évig, 1 millió munkahely, 1 sérült, 1-3. hét, 1-4, 1-es villamos, 1. FC Veszprém, 1. nyíregyházi borozó, 10 bázispontos kamatvágás, 10 éves, 10 százalék, 10-11. hét, 100 éves, 100 Tagú Cigányzenekar, 100. születésnap, 100. Szülinap, 1000 hektár termõföld, 100w-os, 101-es vasútvonal, 11 halott, 11 százalék, 11-12. hét, 11. hét, 112, 112-es segélyhívószám, 12 halott, 12-es ikrek, 13 milliárd, 13 milliárd forint veszteség, 13.hét, 140 éves, 15 útvonal, 150 méter, 152 kilós nõ, 1700 önkormányzat, 1749, 1752, 18, 180 Forint, 1848, 1848-1849-es forradalom és szabadságharc, 1848-49 szabadságharc, 1848-49-es szabadságharc, 1848-as forradalom és szabadságharc, 19.hét, 1929 forint, 1956, 2 halott, 2 százalék, 2 százalékos infláció, 2-es metró, 2-es villamos, 2-õs gyõlelem, 2. emelet, 2. forduló, 20 ezer euró, 20 millió, 2007 árszint, 2009, 2010, 2011, 2012, 2012-ben, 2013, 2013-as év, 2013/2014, 2014, 2014-11-12, 2014-12-09, 2014-es adócsomag, 2014.11.03., 2014.11.23., 2014/2015. tanév, 2015, 2015 õsz, 2015-02-21, 2015. február 21., 2015. január, 2016, 2020, 2024, 24 hétre született, 24 óra, 24óra, 250 ezredik utas, 2500 forint, 250x100 program, 29 milliárd, 3, 3 év, 3 év börtön
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!